'Het ombrengen van een kind wordt beduidend zwaarder opgenomen'

From Brongersma
Revision as of 14:23, 7 April 2015 by Admin (talk | contribs) (Created page with "Eerder deze week riep RTL-Boulevard presentator Albert Verlinde uit dat hij hoopt dat de advocaat van Robert M. zijn best niet voor zijn cliënt zal doen. Hij vertolkte daarme...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Eerder deze week riep RTL-Boulevard presentator Albert Verlinde uit dat hij hoopt dat de advocaat van Robert M. zijn best niet voor zijn cliënt zal doen. Hij vertolkte daarmee de mening van heel veel mensen die vinden dat wie met zijn tengels aan kinderen zit zijn mensenrechten dient te verliezen. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling, want als je vandaag marchandeert met de rechten van de ene groep, kun je dat morgen doen met de rechten van een andere groep. Je verliest ermee ook je gevoel voor proportie: de gevoelstemperatuur van de samenleving suggereert dat we het vermoorden van een kind minder erg vinden dan het aanranden van een kind. Koppel je dat terug naar individuele mensen en vraag je wat ze erger vinden, dan wordt het ombrengen van een kind beduidend zwaarder opgenomen.

bron: Artikel 'Het verdwijnen van mannen uit kinderlevens' door Ted van Lieshout; tedvanlieshout.wordpress.com/2012/03/18/het-verdwijnen-van-mannen-uit-kinderlevens/; Kop in krant anders dan op website Ted; NRC Handelsblad; 17 maart 2012