Nuance zet wereldbeeld op losse schroeven - Boekbespreking 'Mijn meneer'

From Brongersma
Revision as of 06:34, 31 March 2015 by Admin (talk | contribs) (Created page with "Met <i>Mijn meneer</i> doet Van Lieshout precies wat literatuur hoort te doen. Schuren, heersende opvattingen op scherp zetten en morrelen aan een ingesleten moraal. Zodat er...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Met Mijn meneer doet Van Lieshout precies wat literatuur hoort te doen. Schuren, heersende opvattingen op scherp zetten en morrelen aan een ingesleten moraal. Zodat er ruimte komt voor afwijkende stemmen. De vraag of de roman gezien kan worden als een pleidooi voor of tegen pedoseksuele relaties is daarom ook niet relevant. In zijn nawoord zegt Van Lieshout dat hij vindt dat zijn meneer 'het risico niet had mogen nemen dat ik beschadigd zou raken' en benadrukt hij scherp dat hij tegen pedoseksuele relaties is. Zijn behoefte een nawoord te schrijven is begrijpelijk. Maar nodig is het niet.

bron: Boekrecensie 'Nuance zet wereldbeeld op losse schroeven' door Lisa van Erp; www.8weekly.nl/artikel/9959/ted-van-lieshout-mijn-meneer-nuance-zet-wereldbeeld-op-losse-schroeven.html; 8Weekly; 24 april 2012