'Hij heeft me veel meegegeven...'

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Erik (nu 19 jaar) leerde Ruud kennen via een vriendje. Zelf was hij 13. Ruud was toen 31 jaar: "Mijn vriend Paul had me verteld dat je je bij Ruud kon aftrekken. Hij had ook boekies en films. Gelijk de eerste keer was het al raak: gewoon broek naar beneden en te voorschijn d'r mee. Ik wist van te voren dat dat zou gaan gebeuren. Ruud had wel interesse in mij toen hij mij zag. En ik ook wel in hem. We voelden elkaar wel een beetje aan. Op die basis konden dingen natuurlijk direkt zo gebeuren. Op den duur ging ik zo'n beetje elke week naar hem toe. Natuurlijk vreeën we dan ook. Pijpen en soms ook wel neuken. Dat kwam dan altijd heel spontaan. Het was niet vooropgezet, van 'Het is vrijdag, dus we moeten weer'.

Het is niet een kontakt dat alleen seksueel van belang was. Het was veel breder. We deden dan natuurlijk ook andere dingen samen. Schilderen en zo, en zeilen. Ruud heeft me ook veel verteld. Hij heeft me ook laten zien dat er meer is dan het traditionele gezin. Hij was onafhankelijk en vrij. Het had met spanning en avontuur te maken. Dat trok me wel. Maar het was ook heel geborgen. Ik wist van te voren dat hij me nooit kwaad zou doen. Ik kon hem 100% vertrouwen. Een vader-vriend idee.

Mijn ouders heb ik het toen nooit verteld. Dat leek me niet verstandig. Ik zou veel te veel hebben moeten uitleggen. Dat zou de boel hebben opgeblazen. Ik voelde gewoon aan dat ik moeilijkheden met ze gekregen zou hebben. Als ik er op terugkijk - ik zie Ruud trouwens nog regelmatig - ben ik er veel bewuster van mezelf door geworden. Hij heeft me veel meegegeven. Ik vind dat ik er een voorsprong door heb op mijn leeftijdsgenoten. Mazzel gehad, ja!"

bron: < "Hij heeft me veel meegegeven..." >; Elf en dertigst, nr. 6 (Het Kind Centraal); Uitgave: Stichting Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming WPN; WPN staat voor Werkgroep Pedofilie Nijmegen; Citaat waarschijnlijk overgenomen (bron onbekend); Elf en dertigst van: waarschijnlijk eind 1988