'Pedostudent' en RU voor de rechter

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Norbert de Jonge, de student pedagogiek die vorig jaar van de Radboud Universiteit werd verwijderd, staat vanmiddag in het gerechtshof van Den Haag om zijn zaak te verdedigen. De Jonge tekende bezwaar aan tegen zijn verwijdering bij het college van beroep voor het hoger onderwijs. Ook de Radboud Universiteit is bij de zitting vertegenwoordigd om haar zaak nader toe te lichten.

De Jonge zelf is onzeker over zijn kansen. Norbert de Jonge werd vorig jaar verwijderd van de Radboud Universiteit omdat hij zich landelijk als pedofiel had geprofileerd in de nieuwe Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, in de volksmond beter bekend als de 'pedopartij'. Een belangrijk argument voor het college van bestuur was destijds dat het vertrouwen van de ouders die hun kinderen bij pedagogiek brengen voor onderzoek, door de aanwezigheid van De Jonge geschonden kon worden.

Vanmiddag buigen drie rechters zich over de zaak. De Jonge zelf durft geen voorspelling te doen over de uitslag. 'Bij eerdere rechtzaken rondom onze politieke partij wist ik vaak wel dat we zouden winnen. Maar nu kan het kwartje beide kanten opvallen.' Wanneer De Jonge in het gelijk wordt gesteld betekent dat overigens niet dat hij direct weer kan aanschuiven in de collegebanken, omdat de beroepszaak zich beperkt tot het collegejaar 05/06. Wel zou hij dan een schadevergoeding kunnen eisen. De zitting begint om 14.00 uur. Over twee à drie weken wordt de uitslag verwacht.

bron: < 'Pedostudent' en RU voor de rechter > door Rob Goossens; www.voxlog.nl/blog/%E2%80%98pedostudent%E2%80%99-en-ru-voor-de-rechter; Voxlog; 12 januari 2007