'Straatverbod voor pedofiel'

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

PvdA, VVD en CDA willen dat het nieuwe kabinet als eerste daad een wet invoert die moet voorkomen dat zedendeliquenten na hun straf terugvallen in oud gedrag. De VVD wil ook preventief straatverboden opleggen zodat daders na vrijlating niet in de buurt van hun slachtoffers mogen komen. Desnoods moet dit via een noodwet worden geregeld. De Kamermeerderheid stelt dit in reactie op de vrijlating zaterdag van een tot zeven jaar cel veroordeelde pedoseksueel. Hij was in 2003 veroordeeld voor incest, verkrachting, geweld en poging tot doodslag. Zijn slachtoffers - zijn echtgenote en drie dochters - zijn doodsbang voor de man, die vanuit de gevangenis meermalen heeft gedreigd wraak te nemen.

PvdA-Kamerlid Wolfsen: "Dit geval moeten we aangrijpen om de wet aanzienlijk te versnellen." Zijn collega Teeven (VVD): "Dit is zeer zorgelijk en komt veel vaker voor. We moeten zo snel mogelijk een vangnet invoeren met straatverbod." Het CDA wil dat iemand , ook na uitzitting van zijn straf, structureel vast blijft zitten als hij een gevaar voor zijn omgeving vormt.

bron: Artikel < 'Straatverbod voor pedofiel' > door Peter de Knegt; www.ad.nl/rotterdam/rivierenland/article1058287.ece; AD.nl; 8 februari 2007