'Wij trekken een grens: een pedo is geen mens!'

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

[Ricardo] Hunefeld [pedofiel] steekt een sjekkie op en begint te vertellen. [...] Omdat hij veel dronk in die tijd had hij contact met een verslavingsarts. Die vertelde hem dat hij terecht kon bij IrisZorg, een maatschappelijke organisatie die aan de Polstraat in Deventer een zogenoemd groepshuis beheert. Daar was geen plaats, dus kon hij terecht in Lelystad, waar de organisatie ook een woongemeenschap heeft.

Na twee weken kwam een van de begeleiders naar hem toe. Die zei dat medebewoners ernstige bedreigingen over Hunefeld hadden geuit en dat het beter was als hij per direct vertrok. Ze brachten hem en zijn persoonlijke bezittingen - kleding en een laptop met externe harde schijf - naar het station en zetten hem op de trein naar Deventer.

Hunefeld is ervan overtuigd dat een van de IrisZorg-medewerkers, die gegevens van cliënten zou kunnen inzien, de medebewoners van zijn geaardheid op de hoogte heeft gesteld. 'Met IrisZorg ben ik nog niet klaar, ze kunnen rekenen op een flink proces.' [...]

Met de twee oppaskinderen, inmiddels zeven en negen, die hij [Marthijn Uittenbogaard] en L. [partner Uittenbogaard] ten tijde van mijn vorige bezoek nog zagen, hebben ze geen contact meer. Nadat ze met de kinderen naar het zwembad waren geweest en een badmeester de plaatselijke krant had ingelicht, verbraken de ouders van de kinderen elk contact. 'Kinderen vinden het heel erg fijn met mij, wat dat betreft mist de samenleving wel wat,' aldus Uittenbogaard.

bron: < 'Wij trekken een grens: een pedo is geen mens!' > door Joris van Casteren; Interview met Ricardo Hunfeld en Marthijn Uittenbogaard; decorrespondent.nl/323/wij-trekken-een-grens-een-pedo-is-geen-mens/30630413-c2ab6a03; De Correspondent; 8 november 2013