43-jarige homo opgepakt voor relatie met tiener

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Agenten van de Antwerpse politie hebben zondagavond een 43-jarige Nederlander van de E19 in Minderhout geplukt. De man had een seksuele relatie met een 14-jarige jongen uit Temse en was er zondag met de jongen op uitgetrokken. De man uit Alphen-aan-de-Rijn 'ontmoette' de jongen uit Temse twee jaar geleden op internet. Via chatrooms leerden de twee elkaar beter kennen en er ontstond een relatie. De jongen was toen twaalf. Twee jaar lang bleef het contact beperkt tot chatten en afspraakjes maken. Toen de Temsenaar 14 werd, werd de relatie ook seksueel. De twee trokken er geregeld op uit en hadden seks met elkaar in de bestelwagen van de verdachte. De ouders van de tiener wisten van niets, tot op de dag dat hun zoon zich outte als homo. Toen kwam ook de relatie aan het licht.

De onthutste ouders stapten op verzoek van hun zoon niet naar de politie, maar bleven ook niet bij de pakken zitten. Ze maakten een afspraak met de Nederlander en stelden hun eisen: hij mocht geen seks meer hebben met hun zoon tot die 18 is, en de twee mochten elkaar één keer per maand zien in 'gecontroleerde omstandigheden'. Dat liep een tijdje goed, tot de zoon weer smoezen begon te verzinnen om thuis weg te zijn en zijn veel oudere vriend te zien. Vorige zondag was het weer zover. De jongen reed met de fiets naar het centrum van Temse, waar de Nederlander hem opwachtte. Maar hij wist niet dat hij werd gevolgd door zijn ouders. Die zagen hem instappen in de bestelwagen en pas uren later weer terugkomen. Toen de Nederlander naar huis reed, werd hij gevolgd door de broer van het slachtoffer, die uiteindelijk de politie verwittigde.

In Minderhout werd de verdachte tegengehouden door agenten van de Wegpolitie. De man ontkende de feiten niet. Hij is niet bekend voor soortgelijke feiten in Nederland, al werd hij er wel ooit van verdacht. De onderzoeksrechter in Turnhout verhoorde de man en liet hem nadien onder strikte voorwaarden vrij. Hij kreeg het verbod nog contact te hebben met de 14-jarige en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

bron: '43-jarige homo opgepakt voor relatie met tiener'; www.gayworld.be/telex/telexdetail.php?id=7585&locatie=Belgie; Gaywold.be (Gazet van Antwerpen); 31 januari 2007