Abonneer u eens op een tijdschrift voor pedofielen

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Child Focus, dat het tijdschrift [OK magazine; uitgave van MARTIJN] nog nooit had ingekeken, reageert verbijsterd. "We kenden wel de website van Martijn", zeg Tom Van Renterghem. "Die wordt constant in de gaten gehouden door de Nederlandse zedenpolitie. [...] Toch is dit een gevaarlijk tijdschrift. Niet alleen omdat het een eerste stap kan betekenen voor nieuwsgierigen maar vooral omdat het op een subtiele manier pedofielen sust door hen de indruk te geven dat niet zij maar de maatschappij fout bezig is. De artikels houden voor dat een seksuele relatie tussen volwassene en kind normaal is en dat een kind van twaalf al best zelf kan kiezen met wie het seks heeft. Dat is een compleet foute inschatting. Op die leeftijd leert het kind pas zijn identiteit ontdekken, laat staan dat het al in het reine is met zijn seksualiteit. Dit is misbruik maken van een onschuldig kind. Is het niet opvallend dat ze het nooit hebben over de trauma's op korte en lange termijn die een dergelijke relatie kan meebrengen? Of als ze het toch doen, dan worden die gevolgen gebanaliseerd. Dat is schandalig."

bron: Citaat uit artikel 'Abonneer u eens op een tijdschrift voor pedofielen' door Geert Neyt; www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=G3LEB5K9; Het Nieuwsblad; 23 april 2005


Martijn Uitdenbogaerd [Marthijn Uittenbogaard] zucht diep als hij verneemt dat we een artikel voorbereiden over het pedo-magazine dat hij uitgeeft. "Ik weet al dat we nog maar eens door het slijk zullen worden gesleurd. De samenleving zal niet rusten voor alle pedo's weer in de kast zitten of uitgeroeid zijn." [...]

[Interviewer:] In uw tijdschrift worden relaties tussen volwassen mannen en jonge knaapjes altijd voorgesteld als harmonieus en ideaal. Dat is toch een eenzijdig rooskleurig beeld?
[Uittenbogaard:] "Natuurlijk, maar we geven gewoon tegengas in een maatschappij die zich eenzijdig en radicaal negatief opstelt tegenover pedofilie. Ons magazine heeft een tweeledige bedoeling: enerzijds de buitenwereld op andere gedachten brengen en anderzijds aan onze leden zeggen je bent niet alleen."

[Interviewer:] De verhalen en de foto's van jongetjes in het blad zijn toch duidelijk ook bedoeld om de lust op te wekken van de pedofiele lezer.
[Uittenbogaard:] "Maar wat is er dan verkeerd met lustgevoelens? Overigens, legale websites gaan veel verder. En zijn de foto's in het kindermodeblad Vogue Bambini dat overal te koop is, niet gigantisch erotisch? Al zal het tijdschrift dat natuurlijk straal ontkennen. Sinds Dutroux is men als de dood voor kinderseksualiteit. Niemand durft zelfs nog maar de vraag stellen of pedofiele relaties wel altijd schadelijk zijn. U zou dat beter eens onderzoeken."

bron: Artikel < "Pedoblad gaat over de schreef" > door Geert Neyt; Belgische krant; 23 april 2005