De Jonge terecht geweigerd

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs heeft bepaald dat de Radboud Universiteit Norbert de Jonge terecht heeft weggestuurd, omdat hij zich in het openbaar als pedofiel profileert. Eerder had de bezwarencommissie van de universiteit al bepaald dat het weigeren van de secretaris van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) bij de studie Orthopedagogiek terecht was. De Jonge mocht zich echter ook niet inschrijven bij andere studies, omdat hij dan alsnog keuzevakken zou kunnen volgen bij Orthopedagogiek.

In werkelijkheid is het natuurlijk een kwestie van imago. De argumentatie van het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs maakt dit ook duidelijk: De uitingen van De Jonge en vooral het feit dat hij zich in het openbaar pedofiel noemt, staan haaks op de katholieke moraal en passen niet bij het eigen karakter van de Radboud Universiteit. Een lachertje. Bij dezen verklaar ik in het openbaar dat ook ik een levensstijl hanteer die haaks staat op de katholieke moraal: ik ga nooit naar de kerk, ik heb seks buiten het huwelijk en ik gebruik voorbehoedsmiddelen.

bron: 'De Jonge terecht geweigerd' door Teun Verbernel; www.ans-online.nl/blog/de-jonge-terecht-geweigerd; ANS-online; 17 april 2007