De geschiedenis herhaalt zich - Over Yvonne van Hertum

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Zoals bekend heeft Vonne [Yvonne van Hertum van stop.kindersex.nl] in het verleden talloze mensen diep gekwetst, onder andere door in strijd met de waarheid te beweren dat haar vader uit Auschwitz zou zijn ontsnapt en haar moeder uit Sobibor... Vonne werd niet voor niets gebanned op www.joods.nl. Deze site heeft ten doel te voorkomen dat Vonne nieuwe slachtoffers maakt. Helaas kunnen we dit niet voorkomen en het is te hopen dat nu een onderzoeksjournalist hier eens goed opduikt.

Nu liegt Vonne weer over de "zelfmoord van de zoon van een vriendin". Dat ze liegt mag duidelijk worden uit het volgende: Tussen half twee en half drie gistermiddag wordt Vonne telefonisch geïnterviewd door Ewout van der Staaij van het Reformatorisch Dagblad. Het artikel wordt om 23.08 uur op de internetsite van het RD gepubliceerd. Vonne zegt hierin -ik citeer-: "Gelukkig heb ik zelf een heerlijke jeugd gehad, maar de zoon van een vriendin van mij is misbruikt door een pedofiel. Nadat deze zoon hoorde van de oprichting van de PNVD heeft hij zelfmoord gepleegd. Toen sloegen bij mij de stoppen door. Ik dacht: Dit druist zo tegen mijn rechtsgevoel in, ik zal dwars tegen deze partij ingaan." De in het verleden plaatsgevonden "zelfmoord" blijkt aanleiding te zijn geweest voor Vonne's inzet tegen de PNVD. Ze heeft tegenover de verslaggever niet gerept van het feit dat die zelfmoord gisteren zou hebben plaatsgevonden. Ook op haar eigen site maakt ze daar nergens melding van, integendeel zelfs: met veel (lach)smily's doet Vonne vrolijk verslag over allerlei ontwikkelingen.

Tot Vonne -op haar verzoek- in de loop van de avond het concept van het artikel door de verslaggever krijgt toegezonden. Tot haar schrik leest ze daarin dat "de zoon van de vriendin zelfmoord gepleegd heeft". Nu moet ze snel iets verzinnen, omwille van de geloofwaardigheid bij de aanhang op haar forum en om 22.03 uur verschijnt dit bericht: "Mijn vriendin haar zoon kon het niet meer aan......sinds hij wist dat er een partij voor pedofielen in opkomst was ging het bergafwaarts met hem. Vanmiddag heeft hij de knoop doorgehakt en een einde aan zijn nog jonge leven gemaakt......... Ik houd martijn Norbert en Ad aansprakelijk voor de dood van Raoel........ jullie zijn nog niet klaar met me......stel MOORDENAARS" [..] "Raoel wordt in alle stilte begraven, ze wil er absoluut geen media circus van maken, iets wat ik me zo goed kan voorstellen. Alleen zijn vrouw, kinderen hij had er twee en zijn ouders zullen aanwezig zijn. Namens haar moet ik iedereen bedanken die zo lief gereageerd heeft op zijn overlijdings bericht. De gedichtjes heb ik uitgeprint en gaan zo op de bus naar haar."

bron: 'De geschiedenis herhaalt zich....' door 'forumtest'; xray.messageboard.nl/11914/viewtopic.php?t=384; 15 juli 2006