De volgende dag werd ik naast hem wakker

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Toen Don van Vliet met zijn Captain Beefheart eindelijk op het podium stond [Pinkpop 1974], lag ik als een zwijn door mijn eigen vuil te rollen omdat een hippie lsd in mijn bekertje Exota had geflikkerd. Ik was pas vijftien! De hippie zei dat hij kinderpsycholoog van het Jongeren Advies Centrum in Heerlen was en het spijtte hem dat de dosis lsd iets te fors was uitgevallen.

De volgende dag werd ik naast hem wakker. Sjeng had mijn kleertjes gewassen en gaf me geld voor de trein terug. Toen dacht ik: nooit meer naar een popfestival want ik er krijg er alleen maar pijn in mijn poepgaatje van. Maar goed, de eerste keer is altijd het ergst. Dat geldt ook voor roken, bier drinken, spruitjes en kaviaar.

Van het een komt het ander en voor mijn zestiende had ik al meer stijve piemels gezien dan Sylvie Meis in haar hele werkzame bestaan als influencer. Het kwam gewoon op mijn weg en ik dacht altijd maar aan 1 Thessalonicenzen 5 vers 21: beproeft alle dingen; behoudt het goede. Op een gegeven moment ben ik er maar geld voor gaan vragen. Voor wat hoort wat en voor niets gaat de zon op.

bron: Column 'Erger dan #Halsemagate? Mannen van mijn leeftijd op Lowlands' door Arthur van Amerongen; www.hpdetijd.nl/columns/erger-dan-halsemagate-mannen-van-mijn-leeftijd-op-lowlands/; HP/De Tijd; 16 augustus 2019