Duivelse Dilemma's on tour

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Heeft iedereen recht op een tweede kans, ook je pedofiele buurman? Op donderdag 30 april om 19.30 onderzoeken we deze vraag in Groninger Forum met een column, panelgesprek en film. Aan het gesprek nemen onder andere Gerard te Meerman, filosoof en geneticus, Caroline Huls, jurist, en Mark [Nelson Maatman], pedofiel, hij voelt zich aangetrokken tot jongens halverwege de puberteit.

Het Humanistisch Verbond en Human touren door het land met vijf film- en gesprekavond waarin steeds een ander Duivels Dilemma centraal staat. Op 30 april gaat het over hoe om te gaan met pedofielen in de samenleving. We belichten het onderwerp op drie manieren. Een columnist geeft zijn onverbloemde mening. Het panel geeft nieuwe inzichten en de film maakt het dilemma invoelbaar. Kortom een avond met diepgang.

Het panel bestaat uit Gerard te Meerman, filosoof en geneticus, Caroline Huls, jurist en auteur van het rapport 'Terugkeer van Zedendelinquenten in de wijk' en Mark, hij voelt zich aangetrokken tot jonge jongens. De column wordt verzorgt door een student aan de Rijksuniversiteit Groningen.

'Ik voel me aangetrokken tot jongere jongens, tot halverwege de puberteit. Ik weet dat ik daar niets mee mag doen. In een ideale wereld zou ik de rest van mijn leven relaties aangaan met jonge jongens, omdat ik daar nu eenmaal op val. Leeftijdsgenoten voel ik me niet toe aangetrokken.' - Mark

bron: 'Duivelse Dilemma's on tour'; www.humanistischverbond.nl/agenda/duivelse-dilemma-s-een-tweede-kans-groningen; Humanistisch Verbond; Tekst overgenomen op: 20 april 2015; Debatavond op: 30 april 2015