Een stok om een hond te slaan

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Als een wetenschapper als Theo Sandfort zonder enige grond ervan wordt beschuldigd deel uit te maken van een netwerk van kinderverkrachters omdat hij de resultaten van zijn wetenschappelijk onderzoek naar buiten brengt, dan bieden verantwoordelijke journalisten hun excuses aan. De rectificatie van 2 Vandaag is inmiddels binnen, die van Panorama en Telegraaf zullen ongetwijfeld ook volgen als het fatsoenlijke media zijn.

Het feit dat verdedigers van het recht op seksuele zelfbeschikking worden beschuldigd van kinderverkrachting, laat zien dat er heel iets anders aan de hand is dan bescherming van de belangen van kinderen. Dat wat kinderen is aangedaan, wordt misbruikt om een minderheidsgroep aan te vallen waarover kennelijk nog steeds de meest waanzinnige vooroordelen bestaan. Er zijn blijkbaar in de afgelopen jaren onder homohaters veel frustraties opgebouwd, omdat zij hun gevoelens niet meer vrij konden laten gaan. Maar als er een stok kan worden gevonden om een hond te slaan, dan wordt hij met beide handen aangegrepen, hoe belachelijk de beschuldiging ook is voor iedereen die er met verstand naar kijkt. [...]

Alhoewel, over het COC gesproken, het kan zijn dat ik even niet goed heb opgelet toen Theo Sandfort werd belaagd en boekhandel Vrolijk met brandstichting werd bedreigd, maar ik kan me geen reactie van het COC herinneren om deze anti-homohetze aan de kaak te stellen. Het COC gaat toch hopelijk niet als vijftigjarige denken dat men ongestraft op lauweren kan gaan rusten? Ik ben toevallig even oud als het COC, maar ik ben niet van plan mijn mond te houden als het recht op seksuele zelfbeschikking wordt aangevallen. Ik hoop dat iedereen dankzij Panorama en Telegraaf goed wakker is geschud: de homohaat is nog steeds niet verdwenen en zal weer naar buiten treden als wij over ons laten lopen.

bron: Column 'Homohaat' door prof. dr. Rob Tielman; De GAY Krant; Nummer 318; 25 oktober 1996