Ervaringen van jongens in pedofiele relaties

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Walter (15): "Ja, ik ben wel eens bang dat mijn ouders er achter komen dat ik met Steven vrij. Ik denk dat ze het vies vinden en dat ze Steven ook wel voor viezerik zullen gaan uitschelden. Ze vinden het niet normaal denk ik."

John (13): "Nee, dat weten mijn ouders absoluut niet, maar ze zullen er wel dik op tegen zijn. Een man en een jongen in bed, dat vinden ze vies, zo zijn ze gewoon. Ik vind het vervelend dat ze daar zo over denken, ik zou liever open kaart spelen met mijn ouders."

Erik (10): "Nou, ze vinden het allemaal goed hè, want ze zijn bij de NVSH en die vinden het helemaal niet erg, die vinden er niets stouts aan. Ik vind het wel fijn dat mijn ouders er zo over denken, anders moet ik alles stiekum doen, en daar heb ik geen zin in."

Theo (13): "Mijn vader en moeder die weten ervan. Heel gewoon vinden ze het." Vraag: Wat vind jij ervan dat ze er zo over denken? "Ik dacht wel goed want sommige mensen willen pedofielen en homofielen allemaal vermoorden, omdat het geen normale mensen zijn. Mijn vader en moeder niet, ze hebben gelijk denk ik."

bron: Uit het rapport 'Ervaringen van jongens met [in] pedofiele relaties' door Drs. T. Sandfort & Drs. M. Hoogma; Vakgroep primaire groepen en socialisatie; Sociologisch Instituut Rijksuniversiteit Utrecht; Overgenomen in 'Kinderen met pedofiele relaties over ouders'; Martijn nr. 16; februari 1984; Rapport uit: 1982