Foto's ontklede scouts op pc ex-raadslid

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

"Je begint wat te surfen en dan zie je wat. En dan wordt het een soort verzamelen, en uiteindelijk een verslaving." Frans van B., voormalig Barendrechts CDA-raadslid en destijds scoutingleider, erkende gisteren voor de Rotterdamse politierechter dat hij niet had beseft dat door zijn gedrag misbruik van kinderen in stand wordt gehouden. De politierechter veroordeelde de 42-jarige man gisteren tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. [...] Op de pc van Van B. werden tijdens een grootschalig onderzoek naar kinderporno 655 foto's en 66 filmpjes aangetroffen van minderjarige jongens, soms 'ongekleed, in uitdagende poses, soms in expliciete, seksuele handelingen', aldus justitie. [...] Raadsman Willem Jan Ausma vond dat zijn cliënt direct werd gebombardeerd tot vieze man, 'terwijl veel mensen zelf ook in de krochten van het internet zitten'. De advocaat vond de therapie die Van B. al volgde voldoende. Inmiddels heeft de voormalige Barendrechter er al 70 therapiesessies opzitten. Een behandeling die hij zelf aanvroeg. Dat woog de rechter mee, en dat de man nooit eerder met justitie in aanraking was geweest.

[AD, 1 september 2006:] CDA'er Frans van Bodegraven stapt om persoonlijke redenen per direct uit de CDA-fractie in de Barendrechtse gemeenteraad. Dit heeft hij meegedeeld aan de voorzitter van de gemeenteraad. Van Bodegraven maakte sinds de verkiezingen van 2002 deel uit van de CDA-fractie.

bron: 'Foto's ontklede scouts op pc ex-raadslid' door Albrand Leeuwe; www.ad.nl/rotterdam/article1386908.ece; AD.nl; 21 mei 2007