Gay Pride krijgt boot voor jonge homo's

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

De Gay Pride kent dit jaar voor het eerst een boot waarop homo's onder de zestien mee varen. Dat heeft het COC donderdag bekendgemaakt. De boot is een initiatief van de veertienjarige Danny Hoekzema uit Bovenkarspel. De jongen plaatst op zijn website een oproep aan leeftijdsgenoten om hem te vergezellen. Uit recent onderzoek blijkt dat homo's steeds jonger uit de kast komen, maar weinig aansluiting vinden bij de reguliere instanties. Het is lastig voor jongens onder de zestien om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Ze mogen bijvoorbeeld niet naar uitgaansgelegenheden en kunnen ook geen profiel aanmaken op een populaire homosite als gay.eu.

Hoekzema heeft met hulp van het COC een boot geregeld waarop dertig jongeren mee kunnen varen. De minimumleeftijd voor homo's die willen meevaren op de boot is elf. Volgens het COC is er vanaf die leeftijd al vraag onder jonge homo's om contact te leggen met leeftijdgenoten met dezelfde geaardheid.

bron: 'Gay Pride krijgt boot voor jonge homo's'; www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article603223.ece/Gay_Pride_krijgt_boot_voor_jonge_homos; Trouw (ANP); 18 januari 2007