Het taboe op pedofilie: Waarom, in wiens belang en wat zijn de gevolgen?

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Vanochtend heb ik naar de uitzending op radio 1 geluisterd (op de laatste 5 minuten na). Wat wederom opvalt is dat men bij pedofilie telkens uitgaat van misbruik en een ongelijkwaardige relatie met het kind. Onze uitgangspunten van een oudere-jongere relatie zijn juist het respect hebben voor de geestelijke- en lichamelijke integriteit van jongeren. Er zou echter ook vanuit de samenleving respect moeten zijn voor de sexuele behoeften van jongeren. Er zijn in de samenleving talloze ongelijkwaardige relaties, dat is echter geen argument om iets af te keuren of te verbieden. Het gaat er juist om hoe men de ander in zijn waarde laat en respecteert.

Ook het veelvuldig gebruiken van de kwalificatie 'ziek' ten aanzien van pedofilie, staat een inhoudelijke discussie in de weg. In dat opzicht heb ik me gestoord aan de aanwezigheid van mevrouw Arib. Haar zorgen zijn oprecht, maar ze voert het debat vanuit emotie en vooroordelen. Eigenlijk hetzelfde soort populisme waar Wilders zich aan schuldig maakt, en dat is gezien haar achtergrond opmerkelijk te noemen. Er lijkt wel wat meer inzicht te ontstaan in de diverse soorten pedoseksuelen, hetgeen wij hier op het forum dikwijls hebben aangegeven. Gelegenheidsplegers en machtsmisbruikers zijn in de meeste gevallen heterofielen. Het blijft echter triest dat men niet inziet dat pedofilie een geaardheid is, en dat sommige pedofielen hier mee moeten leren omgaan. Dat houdt dus ook in leren omgaan met kinderen. Het is volstrekt zinloos en bovendien contra productief om (veroordeelde) pedofielen te weren uit kinderrijke buurten. Wat ook wordt beweerd is dat pedoseksuelen niet in staat zijn om relaties met volwassenen aan te gaan. Voor mij persoonlijk is dat nooit een probleem geweest, ik heb me er echter nooit gelukkig bij gevoeld. De relaties en vriendschappen die ik heb gehad liggen dan ook meer op het efebofiele vlak.

Ad wil ik in ieder geval bedanken dat hij ons geluid heeft laten horen, het lijkt me niet makkelijk om met drie andersgestemden in de studio te zitten.

[Betreft radio-uitzending Goedemorgen Nederland met als gasten: Sjef van Gennip (algemeen directeur Reclassering Nederland), Ad van den Berg (voorzitter vereniging Martijn), Bernard ten Hag (psychotherapeut en behandelaar bij instelling de Waag, centrum voor ambulante forensische psychiatrie) en Khadija Arib (Tweede Kamerlid voor de PvdA).]

bron: Topic 'Re: Het taboe op pedofilie: Waarom, in wiens belang en wat zijn de gevolgen?' door 'Lovebird'; www.martijn.org/mforum/YaBB.pl?num=1283298319; Martijn-forum; Radio-uitzending: www.radio1.nl/contents/19241-thema-uitzending-pedoseksuelen; Goedemorgen Nederland, Radio 1 (KRO); 3 september 2010