Homo's vroeger uit de kast

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Homoseksualiteit is steeds minder een taboe. Dit voelen jongeren ook. Zij komen op steeds vroegere leeftijd uit voor hun seksuele geaardheid. Uit onderzoek van homojongerenblad Expreszo blijkt dat bijna 30% van de homo's en lesbiennes al voor hun 16de uitkomen voor hun seksuele gevoelens. Ruim 500 jongeren deden mee, van wie 60% jongen en 40% meisje was.

Hoofdredacteuren Joris van den Berg en Diederik Broekhuizen noemen de jongeren die al vroeg voor hun homoseksualiteit uitkomen 'een niet te onderschatten groep'. "Het is belangrijk dat deze jongeren niet genegeerd worden en mogelijkheden krijgen met elkaar in contact te komen."

De uitgaansmogelijkheden voor jongeren zijn al enige tijd een discussiepunt in de media. Het begon na een oproep van de 14-jarige Danny Hoekzema om alle homotieners van 11 tot en met 15 jaar te laten meevaren tijdens de Gay Pride. Homo-organisatie COC stemde toe hieraan mee te werken. De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, liet weten hier grote bezwaren tegen te hebben en een andere oplossing te zoeken voor de jonge homo's.

bron: 'Homo's vroeger uit de kast'; www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/02_februari/07/binnenland/02_07_15 00_jong_bekendheid_homos.xml; rtl.nl; 7 februari 2007