In memoriam: Wim Kwak

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

IN MEMORIAM

Op 1 mei j.l., 6 dagen vóór zijn 32e verjaardag, overleed ten gevolge van een ernstige ziekte de Hoogeveense tekenaar en kunstschilder

WIM KWAK

Vanaf Martijn 4-en een half werkte hij regelmatig mee als illustrator van ons verenigingsblad onder het pseudoniem Jan Eland. Naast landschappen en abstracten schilderde hij ook veel jongensportretten en -naakten in olieverf en aquarel, waarmee hij veel exposities had in Nederland. Als kindervriend stelde hij het belang van zijn vriendjes altijd voorop. Zijn op een na laatste relatie duurde al 5 jaar. Enkele woorden uit een brief die de ouders van een jongen hem nog konden schrijven zeggen verder genoeg: "We zijn je er dankbaar voor dat je zoveel om onze zoon bent gaan geven en dat je hem opving steeds als hij dat nodig had. Hij houdt heel veel van jou..."

De schilderijen van Wim worden verder beheerd en zijn te koop. Wims laatste wil is, dat de opbrengst ervan ten goede komt aan kinderen in moeilijke situaties in Nederland. Mocht u de schilderijen en tekeningen eens willen bezichtigen, stuur dan even een briefje naar Martijn, t.a.v. Loek B. [edit].

bron: 'In memoriam'; MARTIJN Nieuwsbrief; april 1986