Kersttoespraak voorzitter Vereniging Martijn

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Door: Ad van den Berg

Sinds de oprichting van onze vereniging hebben wij heel wat roerige jaren meegemaakt. Toen ik in april 1990 aantrad als voorzitter zijn we de dialoog voorzichtig aangegaan met de samenleving. Dat ging vaak gepaard met tegenslag maar ook met voorzichtige vooruitgang. Legendarisch is het Rondom10 programma in november 1991 waar voor het eerst pedofielen voor de camera hun verhaal deden. Daarna zijn nog diverse tv-uitzendingen aan pedofilie gewijd geweest. Eindelijk kwamen we in beeld.

In die tijd kwam ook het gedoogbeleid van de grond en konden kinderen vanaf 12 jaar zelf bepalen met wie zij seksuele contacten wilden. Een paar jaar daarna werden wij zelfs gevraagd om hulp te bieden bij een ontvoering, seksueel misbruik en moord op een meisje. Die hulp hebben wij uiteraard geboden en de dader werd gepakt. Het gaf ons maatschappelijke geloofwaardigheid.

Na 5 jaar voorzitterschap vond ik dat ik het stokje moest overgeven en ben ik in april 1995 teruggetreden. Ik dacht dat de maatschappij genuanceerder dacht over ons en ik mijn doelen had bereikt.

De rust was echter van korte duur omdat een paar jaar later het seksschandaal van Marc Dutroux heel Europa op zijn kop zette en wij weer terug bij af zijn.

Na een flink aantal hectische jaren waarin wij ook hebben geprobeerd via de PNVD weer voet aan de grond te krijgen hebben we in ieder geval kunnen constateren hoe onze democratie werkt, niet dus. Iedereen probeert zich in te dekken tegen enige betrokkenheid met ons. De politieke partijen voorop.

Ze hebben niets van Pim Fortuyn geleerd en zijn ons wederom gaan discrimineren, demoniseren en criminaliseren. Politici zijn meer geïnteresseerd in het warm houden van hun Kamerzetel dan recht doen aan autochtone minderheden.

Recentelijk hebben we dat weer mogen ervaren van Mw. Arib van de PVDA. Ze wil ons door het OM laten verbieden omdat zij vindt dat een organisatie die pedofilie bespreekbaar wilt maken, niet kan. Over tolerantie gesproken. Ik zou haar willen verzoeken om elke keer dat ze weer opmerkingen over pedofielen maakt dat woord 'pedofiel' te vervangen voor elke willekeurige allochtone minderheidsgroep. Misschien dat ze dan begrijpt hoe discriminerend ze zelf bezig is. Ik denk dat heel Nederland op zijn kop staat als we dergelijke opmerkingen over allochtonen zouden maken.

De decembermaand zou een maand van bezinning en medemenselijkheid moeten zijn. Vrede op aarde voor de mensen van goede wil. Helaas werd deze maand gekenmerkt door aanvallen op onze website en ons forum. Omdat wij de indringer niet meer konden verwijderen waren wij genoodzaakt ons forum te deleten omdat we anders de controle over het forum waren verloren en de hackers onder onze naam de meeste vuiligheid op ons forum hadden kunnen schrijven en ons de schuld daarvan geven.

Ook werden o.a. mijn MSN-accounts gehackt en werden privé e-mails online gezet. Nu de politie actie aan het ondernemen is komen de eerste huilende ontkenningen "Wij zijn onschuldig".

Ik denk dat het hoogtijd wordt dat we met zijn allen in Nederland tot bezinning komen, elkaar niet onderuit willen halen maar eindelijk eens naar elkaar gaan luisteren en redelijkheid weer het uitgangspunt wordt. Aan degenen die de afgelopen weken hebben gemeend ons te moeten bestoken met hatemails en/of scheldkanonnades via de telefoon zou ik willen vragen zich te bezinnen en niet op te laten stoken door de toch wel erg partijdige media die alleen maar op sensatie uit zijn ten koste van de realiteit.

Ondanks alle narigheid van de afgelopen tijd wil ik toch een ieder heel fijne kerstdagen willen wensen met veel vrede op aarde, te beginnen in Nederland. Ook wens ik dat het komende jaar 2011 voorspoed mag brengen voor een ieder en hoop dat dit jaar rust in Nederland mag brengen en dat alleen de dialoog de veiligheid kan brengen waar een ieder zo naar verlangt.

bron: 'Kersttoespraak voorzitter Vereniging Martijn' door Ad van den Berg (voorzitter Vereniging Martijn); Martijn.org; 25 december 2010