Kindervrienden

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

GroenLinks mag zich graag profileren als de tolerantste partij van Nederland. Maar is het electoraal wel verstandig om de pedofielenvereniging Martijn een 'bevriende organisatie' te noemen? Op de partijwebsite Groenlinks.nl bevinden zich ook pagina's van RozeLinks, de werkgroep 'Seksuele Diversiteit' van de partij van Femke Halsema. Hierop staat onder meer een lijst 'Bevriende organisaties in binnen- en buitenland'. Zoals Martijn: 'Nederlandse vereniging voor pedofilie' - een soort voorloper van de pedofielenpartij PNVD die wereldwijd opschudding heeft veroorzaakt.

De Martijn-site blijkt een bijzonder vrolijke, met vlinders en foto's van kindergezichtjes. Er is een heuse pedo-tophonderd (1: Love Generation van Bob Sinclar & Gary Pine, 2: Moi... Lolita van Alizée. 3: Another Brick in The Wall van Pink Floyd).

Ook wordt er reclame gemaakt voor het tijdschrift van de Noord-Amerikaanse Man/Boy Love Association - op de cover prijkt een jong jongetje in een stoer leren jack. Nieuwe Martijn-leden ontvangen gratis het boek Dans van de Krijgers, over de 13-jarige Teddy en zijn vriend Cisco die zich dapper verzetten tegen een christelijk-militaire dictatuur.

GroenLinks-woordvoerder Tom van der Lee laat geïrriteerd weten dat vragen over Martijn 'vergezocht' zijn. De pagina waarop de pedofielenclub een bevriende organisatie wordt genoemd, is volgens hem een oude uit 2004. Maar even later ziet Van der Lee ook zelf staan dat de pagina in juni van dit jaar nog is geactualiseerd. "RozeLinks is een werkgroep die eigen standpunten inneemt," gooit hij het vervolgens over een andere boeg. "Dat zijn dus niet per se partijstandpunten."

bron: 'Kindervrienden'; Rubriek 'De Kring'; www.hpdetijd.nl/kring.php?editie_id=155; HP/De Tijd; september 2006