Man zoekt 13-jarig vriendinnetje...

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Als een redacteur van Bureau Van den Heuvel zich voordoet als een 13-jarig meisje dat op internet nieuwe vrienden wil maken, krijgt ze binnen een half uur tijd meer dan 20 reacties van oudere mannen. Deze mannen dromen stuk-voor-stuk van een 13-jarig vriendinnetje... om seks mee te hebben. In Nederland is het zogenaamde 'groomen', het chatten met als doel jonge kinderen tot seksuele handelingen te bewegen, niet verboden. Pas als er sprake is van een seksuele handeling is de dader strafbaar. In Engeland en andere Europese landen is het 'groomen' wel strafbaar: in Engeland zelfs met 5 jaar gevangenisstraf.

De teksten van de mannen die de 13-jarige Marieke benaderen zijn walgelijk: zo zegt de één dat hij bij het seksuele contact geen condoom hoeft te gebruiken en vertelt de ander dat hij opgewonden raakt van "korte rokjes" en "naaldhakjes". Ook zeggen beide mannen dat het meisje zich geen zorgen hoeft te maken omdat ze "dit veel vaker doen" en "nog nooit klachten hebben gehad"!

Als we de teksten van de chatsessies die Marieke met twee onbekende mannen voert, voorleggen aan onder meer Tweede Kamerleden van de PvdA en de SP, Gerkens en Bouchibti, blijkt al snel dat er een parlementaire meerderheid voor het aanpassen van de wetgeving is te vinden.

bron: Uitzending 'Man zoekt 13-jarig vriendinnetje...'; Programma: 'Bureau Van den Heuvel'; tros.nl/index.php?id=2072; TROS.nl; 13 februari 2007