Marthijn Uittenbogaard reageert op Han van der Horst aangaande (veronderstelde) machtsverschillen in relaties

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

[Han van der Horst, historicus:] "Afgedwongen seks is zonder meer uit den boze. Dat dient een strafbaar feit te zijn. Evenzeer blijft altijd verboden geslachtelijke omvang met iemand die de portee daarvan niet kan inzien zoals kinderen of mensen die niet (geheel) compos mentis zijn."

[Reactie Marthijn Uittenbogaard:] Het gaat er om of iets schadelijk is of niet. Nu verzinnen we dat iemand iets niet kan overzien - wat valt er dan te overzien? - en dan mag seks ineens niet. Ongeacht of het voor beiden fijn is, nee, want seks moet je overzien. Op latere leeftijd blijkt het ineens schadelijk te zijn. Zie niet wetenschappelijk bewijs maar als we massaal dit taboe aanhouden dan is het gewoon zo.

Iemand met een laag IQ mag nu ook geen seks meer, volgens puritein Han, met iemand met een hoger IQ. Enkel met iemand met een even laag IQ blijkbaar, alsof dat beter is. Alsof die dan verantwoord om gaat met seks in tegenstelling tot iedereen met een hoger IQ. Want hoger IQ betekent automatisch dat men misbruik gaat maken en een slecht persoon is. Volgens Han is iedereen dus slecht.

Lekker alles en iedereen de neuzen dezelfde kant op en afvragen waarom ons klimaat zo intolerant aan het worden is. Het zou me niks verbazen dat oude Han vroeger ook liberaler dacht net zoals vele van zijn leeftijdsgenoten in die tijd. Maar dat hij als conformist gewoon ook de intolerantie verspreidt. We leven al tijden in de tijd van Robert Regout, daarna volgde fascisme en WOII. Regouts strijd tegen homoseks, prostitutie en dergelijk was een voorbode. Ook noemt Han de drie christelijke partijen. Alsof de andere partijen niet bijna net zo seksnegatief zijn de afgelopen decennia.

[De reactie werd niet goedgekeurd door de redactie dus niet zichtbaar op de website van Joop.]

bron: Reactie Marthijn Uittenbogaard op artikel 'Bindt Grapperhaus de strijd aan tegen sex, drugs and rock-'n-roll?' door Han van der Horst; Enkele typfoutjes verbeterd; joop.bnnvara.nl/opinies/bindt-grapperhaus-de-strijd-aan-tegen-sex-drugs-and-rock-n-roll; Joop.nl; Zowel artikel als reactie van 21 februari 2019