Mijn veertienjarige zoon heeft een relatie met een man

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Beste mensen,

Sinds kort weten wij - mijn man en ik - dat mijn veertienjarige zoon een relatie heeft met een man. Wij kennen die man al jaren want we wonen vlak bij elkaar. We wisten ook dat onze zoon al lang heel vaak en intensief met die man optrekt. Ze doen leuke dingen samen en gaan overal naar toe en soms slaapt hij ook bij hem. We hadden hier nooit problemen mee maar nu zitten we wel met een probleem want we zaten gisteravond met onze zoon te praten en toen vertelde hij ineens dat hij ook gevoelens heeft voor die man en dat hij het fijn vind om met hem te slapen.

Mijn zoon wou niet alles vertellen, maar dat kan ik heel goed begrijpen, maar het werd ons wel duidelijk dat hij een meer dan gewoon vriendschappelijke relatie heeft met die man. Toen ik hem na ons gesprek nog even goeienacht kwam zeggen zei hij mij heel eerlijk dat hij soms seks met de man heeft en dat hij dat heel erg fijn vind en daar schrok ik toch wel van. Wij zijn echt wel wat gewend en heel vrij in onze opvattingen en ideeën, maar weten nu eigenlijk helemaal geen raad met deze situatie.

Als we onze zoon verbieden met zijn oudere vriend om te gaan dan maken we hem heel erg ongelukkig. Wanneer we zeggen dat hij wel mag omgaan met die man maar geen intieme relatie mag hebben met hem, dan pakken we hem iets af wat hij heel fijn vindt. En het voor ons meest zwaarwegende is wel dat we iets niet nog keihard verbieden en bestrijden wat in de wet is vastgelegd als verboden. We weten ons kortom geen raad meer met deze situatie. Het gaat gewoon heel goed met onze zoon, en het gaat heel goed met ons als gezin, en het laatste dat wij zouden willen is dat onze situatie door wat dan ook zou worden kapot gemaakt, maar hoe ik het ook bekijk en bedenk weet ik dat hier iets aan de hand is wat niet normaal geaccepteerd wordt en tot grote problemen kan komen. We weten ons geen raad dus en weten ook niet wat en aan wie te vragen, dus daarom nu hier onze vraag om hulp en goed advies.

bron: Blogpost 'slopende onzekerheid' door 'Anoniem'; www.pedofilie.nl/node/2647; p.nl; 31 augustus 2012