NYC Pride 2018 kiest 10-jarig 'drag kind' als boegbeeld

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

De 10-jarige Desmond Napoles, beter bekend als zijn drag alter-ego Desmond is Amazing, staat centraal in de promotiecampagne van de New York City Pride. Het thema is dit jaar 'Defiantly Different', oftewel 'Uitdagend Anders'. Niet iedereen is het eens met deze campagne, anti-LGBT activisten noemen het gebruik van zo'n jong iemand het 'vieren van pedofilie'.

In de clip die NYC Pride online heeft gezet zegt Desmond: "Ik identificeer mij als een androgyne drag kid. Ik ben anders omdat ik heel erg jong ben en nu al drag doe." Hij vertelt dat het hem een geweldig gevoel en veel moed geeft. Hij zegt ook dat het niet alleen hem veel moed geeft, maar ook dat andere mensen hierdoor meer gaan doen wat zij zelf willen.

Desmond is naast drag kid ook een LGBT-activist. Hij werd door discriminatie, haat en publieke laster gemotiveerd om zijn kijk op onvoorwaardelijke acceptatie, trots en liefde met de wereld te delen. Hij hoopt dat hij leeftijdsgenoten kan inspireren om zichzelf vrij te kunnen uiten en net zoveel zelf-acceptatie en liefde te hebben als hij heeft.

bron: Artikel 'NYC Pride 2018 kiest 10-jarig 'drag kind' als boegbeeld'; www.out.tv/nl/nieuws/item?1071990; OUTtv; 15 maart 2018