Nazi's tegen pedofilie

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

De zogenaamde pedopartij PNVD ligt sinds haar oprichting zwaar onder vuur. Politici buitelen over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken over de 'kindervrienden'. Ook extreem-rechtse en ronduit nazistische organisaties proberen een graantje mee te pikken. De NVU demonstreerde in Arnhem, en in Haarlem en Velp deelde de Nationale Alliantie folders uit tegen PNVD-bestuurders. Op haar beurt verspreidde Voorpost flyers tegen een Leids bestuurslid.

Begin september 2006 meldt Voorpost de namen en adressen te gaan verzamelen van iedereen die een ondersteunende handtekening voor de PNVD zou zetten. Die ondersteuningsverklaringen heeft de PNVD nodig om mee te mogen doen aan de Tweede Kamer-verkiezingen. Voorpost kondigt aan om bij alle ondertekenaars in de woonwijk te gaan folderen. Op 19 september gaat men alvast over tot actie en verspreidt in een Leidse wijk folders tegen PNVD-bestuurder Marthijn Uittenbogaard. In de folder wordt het woonadres van Uittenbogaard afgedrukt en wordt de ophitsende oproep gedaan om "pedofielen uit de wijk te houden". Voorpost noemt de PNVD-er een "wolf in schaapskleren", "een pedofiel" en "een gevaar". Daarna worden tot twee keer toe Uittenbogaards ruiten ingegooid en hij wordt agressief bejegend door buurtbewoners. De politie wil de zaak bekoelen en verspreidt in de wijk een eigen folder waarin staat dat Uittenbogaard "nimmer voor dergelijke vergrijpen veroordeeld is geweest". Men vraagt buurtbewoners ook om informatie over de twee mensen die de Voorpost-folders verspreid hebben.

Ook de Leidse huis-aan-huis-krant Witte Weekblad doet een flinke duit in de zak. Bij een artikel over de kwestie drukt het weekblad de Voorpost-folder integraal af, inclusief dus het woonadres van Uittenbogaard. Zo gaat de krant mee in de extreem-rechtse hetze en zet mensen aan tot eigenrichting. Ook laat de krant een buurtbewoner aan het woord die rept over "ruige gasten uit Zuidwest en De Kooi die zich ermee gaan bemoeien" en dat er "vandaag of morgen een brandbom naar binnen gaat". De toon is gezet. Met geen woord rept het Witte Weekblad over de fascistische achtergronden van Voorpost. Na een kritische mail van De Fabel aan de redactie geeft men daar toe onzorgvuldig gehandeld te hebben.

Nationale Alliantie en NVU

In september worden ook folders verspreid in de woonwijken van PNVD-bestuurders in Haarlem en Velp, in dit geval door de NA. En op 30 september demonstreren een kleine 100 aanhangers van de NVU in Arnhem tegen pedofilie. Onder hen zijn weer veel aanhangers van de Duitse nazistische partij NPD. Drie nazi's worden opgepakt omdat ze verboden symbolen dragen. Naast uitingen tegen pedofilie zijn er, zoals te verwachten, ook leuzen te horen als "Deutsche Soldaten, Heldentaten", "Deutschland erwache" en "Deutschland den Deutschen, Ausländer raus". Ook wordt geageerd tegen ZOG, dat staat voor Zionist Occupied Government. Daarmee willen antisemieten aangeven dat "de Joden" achter de schermen bij de overheid aan de touwtjes zouden trekken. Verder zingt men het Horst Wessellied. 47 anti-fascistische tegendemonstranten worden gearresteerd omdat ze zich niet kunnen identificeren. Een kleine 100 anti-fascisten weet echter wel te demonstreren en bezet kortstondig een deel van de route die de NVU wil lopen. De NVU-demonstratie loopt daardoor anderhalf uur vertraging op.

De extreem-rechtse beweging ageert vooral tegen pedofielen en pedoseksuelen omdat die met hun "perverse" opvattingen en praktijken de vermeende zuiverheid van "het Nederlandse volk" zouden bedoezelen. Volgens de nazistische organisatie Jeugdstorm Nederland, die ook meeloopt in de NVU-demonstratie, is pedofilie zelfs een joods probleem, want "het joodse geloof keurt het namelijk goed als een kind van 3 jaar oud ontmaagd wordt door de vader". Maar bovenal probeert extreem-rechts van pedofielen en pedoseksuelen zwarte schapen te maken om vervolgens te proberen om zelf aan het hoofd te gaan lopen van een "volksbeweging" daartegen. Zo hoopt men uit het isolement te komen. Bovendien kan men bij demonstraties tegen pedofilie en pedoseksualiteit ongestoord de eigen nazistische agenda propageren, zoals overduidelijk merkbaar is bij de NVU-demonstratie.

bron: Artikel 'Nazi's tegen pedofilie' door Gerrit de Wit; www.doorbraak.eu/gebladerte/11255f79.htm; De Fabel van de illegaal 79; doorbraak.eu; najaar 2006