Ongewenst lef

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Vorig jaar interviewde ik Marthijn Uittenbogaard, de voormalige voorzitter van pedofielenvereniging Martijn. Zijn huis is noodgedwongen beveiligd met plexiglas omdat er regelmatig wat door de ruit vloog. Met oud en nieuw werd zelfs zijn voordeur opgeblazen. Hoewel hij vanwege het uiten van zijn mening werkloos thuis zit, is hij nooit van mening veranderd in het niet-bestaande debat over ouder-kindrelaties. Magnifiek! Wat een lef! Wat een doorzettingsvermogen! De beste man ziet er niet uit als een oorlogsheld maar heeft wel als menig veteraan het lef om zijn leven op het spel te zetten voor wat hij ziet als een hoger doel.

Op dezelfde manier zijn partijen als CDA en CU enorm laf als het gaat om onwenselijke meningen. De CU wil naast pro-sharia- ook maar gelijk extreemrechtse partijen verbieden. Alsof er een reële kans is dat minderheden als Hizb ut Tahrir, de nationalistische NVU of de pedofielenpartij [bedoeld wordt de PNVD] ooit een stap in de Tweede Kamer zullen zetten. Inmiddels is het verboden om de Holocaust te ontkennen (nazi's!), een pedovereniging op te richten (vieze pedo's!) en straks ook om anti-democratie via de democratie te bepleiten (terroristen!). Daar zit je dan. Heb je het lef gehad om je uit te spreken voor je idealen, zit je noodgedwongen werkloos thuis je verboden mening op te kroppen.

Heel gek is die lafheid van het CDA en de CU verder niet. 99% van de Nederlanders heeft de gesignaleerde verenigingen liever niet om zich heen, en met dit staaltje symboolpolitiek krijgen de politieke partijen een imagoboostje. Je hoeft het niet eens te zijn met de hervormingsgezinde pedofielen en sharia-pleiters (oh alsjeblieft niet!). Maar geef toe, Lef hebben ze wel. En daar gaat een verbod niks aan veranderen.

bron: Column 'Ongewenst lef' door 'arnxx'; www.metronieuws.nl/lezerscolumn/arnxx/lef/2015/04/ongewenst-lef; Mensen konden op de site stemmen om de column in de papieren krant te krijgen; metronieuws.nl; 14 april 2015