Pedo's als paddo's (splijtzwam)

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Iedere organisatie zal het prettig vinden om publiciteit te krijgen in een grote regionale krant. Toch was het Zwolse COC 'not-amused' door de kop 'Pedofilie splijt COC in Zwolle' op de voorpagina van de Zwolse Courant van 14 oktober. [...] PR-bestuurslid Margot van Belkum nam het daarentegen voor de pedo's op. Volgens haar voelt het COC zich verbonden met pedo's, omdat zowel homo's als pedo's een seksuele minderheid zijn: "Ook homo's hebben te maken met schijntolerantie."

COC-directeur Spoelman daarentegen, waarschuwde in het vervolg-artikel op pagina drie voor grensvervaging: "Wij zijn een belangenorganisatie voor homosexuelen, weten niets van pedofilie en doen daar ook niets aan. Dus hebben wij daar geen mening over." [...]

De vereniging JORis (Jeugd-OuderenRelaties, intimiteit en seksualiteit) zal haar maandelijkse praatavonden niet meer voortzetten in het nieuwe COC-pand. Hiermee komt een einde aan bijna acht jaar 'onderhuur'. Door de massale maatschappelijke veroordeling van pedofilie zijn de leden van JORis genoodzaakt om 'ondergronds' te gaan. Hiermee lijken mensen met pedosexuele gevoelens de grote verliezers te zijn van alle consternatie.

bron: 'Pedo's als paddo's (splijtzwam)'; Gaylie Times jg 3, nr. 3; februari 1998