Pedofielen moeten het zelf doen

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

In één van mijn vorige blogs schreef ik dat ik vind dat zowel het COC als Rutgers mensen met pedofiele gevoelens in de kou laten staan. Intussen heb ik hierover met het COC een gesprek gevoerd en via email contact gehad met Rutgers.

De inhoud van mijn gesprek met het COC is vertrouwelijk. En aan die afspraak houd ik me. Wel wil ik opmerken dat ik welwillend ben ontvangen. Niettemin vermoed ik dat pedofielen van het COC voorlopig weinig te verwachten hebben. Al is het maar omdat inzet voor pedofielen hier in Nederland, internationaal gezien op veel onbegrip zou stuiten. Met alle strategische problemen voor het COC van dien.

Rutgers vindt zichzelf niet de aangewezen organisatie om zich in praktische zin voor pedofielen in te zetten. Rutgers is een tweedelijns kenniscentrum. Dat betekent dat ze hun activiteiten en interventies vooral richten op professionals. Actief bieden van ontmoetingsplekken is iets wat ze niet doen; ze verwijzen naar wat er is. Ik heb naar aanleiding hiervan nog wat aanvullende vragen gesteld waarop ik nog geen antwoord heb ontvangen.

bron: Artikel 'Pedofielen moeten het zelf doen' door Joep Heldoorn; joepheldoorn.nl/pedofielen-moeten-zichzelf-organiseren/; joepheldoorn.nl; 27 juni 2019