Pedofielen promoten zichzelf op Belgische Gay Pride

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

"Wij strijden om pedofielen aanvaardbaar te maken", roept voorzitter Marthijn Uittenbogaard uit Nederland. "Niet elke pedofiel is een kinderverkrachter. Wij willen dat kinderen kunnen instemmen met seksuele contacten." De Nederlandse vereniging Martijn, naar eigen zeggen een platform voor discussie over pedofilie, was ongevraagd aanwezig op de BLGP (Belgian Lesbian and Gay Pride) om te pleiten voor de emancipatie van pedofielen. De organisatoren van de Pride, de Holebifederatie en haar Franstalige tegenhanger FAGL, zouden niet op de hoogte geweest zijn van dit ongewenst bezoek.

Martijn telt een tiental Belgische en tweehonderd Nederlandse leden. Enkele van hen deelden zaterdag flyers uit op de holebi-optocht met de vraag om pedofielen niet te verketteren. Ze kregen naar eigen zeggen slechts één negatieve reactie. "Dat deze vereniging meeliep, wisten wij niet", reageerde de woordvoerster van de Holebifederatie, Isha Van Alsenoy, in de krant Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk zijn we niet blij met hun aanwezigheid. Pedofilie heeft niets met holebi-zijn te maken. Zij staan heel ver van de doelstellingen van onze beweging. Spijtig genoeg kunnen we niemand verbieden deel te nemen."

Op de website van Jong & Hib, een Brugse holebi-vereniging, lezen we een verrassend commentaar op het artikel in de krant. Jong & Hib: "In het Laatste Nieuws haalt de woordvoerster van de Holebifederatie uit naar de aanwezigheid van Martijn. Martijn is een vereniging die het taboe rond pedofilie bespreekbaar wil maken; omdat ze te vaak met kinderverkrachting en Dutroux-affaires in verband gebracht wordt. De Holebifederatie zei dat ze hun aanwezigheid niet op prijs kon stellen. Zo'n uitspraak impliceert dat de slogan 'vrijheid-gelijkheid-diversiteit' wederom niet voor iedereen opgaat."

bron: 'Pedofielen promoten zichzelf op Belgische Gay Pride'; www.gaybelgium.be/content/EplVyykFZZuJDOusJu.shtml; GayBelgium; 27 mei 2004