Pedofielenvereniging Martijn mag blijven bestaan, hof verwerpt verbod

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

De pedofielenvereniging Martijn mag blijven bestaan. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft vanmiddag in hoger beroep het verbod op de vereniging verworpen, meldt persbureau Novum. Het CDA en de ChristenUnie gaan verder met hun wetsvoorstel om pedofielenverenigingen als Martijn strafbaar te maken.

Volgens het hof zijn de bezigheden van de vereniging wel in strijd met de openbare orde, maar is geen sprake van dreigende maatschappelijke ontwrichting, schrijft Novum. Een verbod is dan niet mogelijk. Ook is er niet aangetoond dat de vereniging strafbare feiten heeft gepleegd, meldt meldt de NOS. Dat een aantal leden van Martijn zijn veroordeeld voor seksuele delicten is niet de verantwoordelijkheid van de vereniging.

Het hof vernietigt daarmee een uitspraak van de rechtbank in Assen, die de club in juni verbood. De vereniging werd daarop ontbonden.

bron: Artikel 'Pedofielenvereniging Martijn mag blijven bestaan, hof verwerpt verbod' door Judith Laanen; www.nrc.nl/nieuws/2013/04/02/pedovereniging-martijn-mag-blijven- bestaan-hof-verwerpt-verbod/; nrc.nl; 2 april 2013