Pedofilie steeds verder in het verdomhoekje

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Pedofilie zit steeds meer in het verdomhoekje. Zozeer dat zelfs onderzoek naar pedofilie op universiteiten onmogelijk is geworden. Dat heeft Gert Hekma -verbonden aan de Universiteit van Amsterdam- vanmiddag op een symposium over pedofilie in Rotterdam laten weten. [...]

De PNVD, ook vertegenwoordigd op het symposium, kan er over meepraten. Tot op heden ontvangen bestuursleden van de vorig jaar opgerichte pedofielenpartij doodsbedreigingen. "Zolang de naam pedopartij aan ons blijft kleven, zullen we nooit stemmen halen," weet ook bestuurslid Ad van der [den] Berg. "We werken nu meer op de achtergrond en benaderen bekende Nederlanders zoals Freek de Jonge om ons gedachtengoed naar voren te brengen." Tot resultaat heeft dat tot op heden niet geleid. "Nee, we zijn er ook pas net mee begonnen."

Aan stoppen heeft de PNVD geen moment gedacht, ondanks de ongekende tegenstand. Van der [den] Berg: "Het onderwerp is wel op de agenda komen te staan. Tot in Rusland en Thailand zijn onze namen genoemd." Tegenstanders van pedofilie lieten zich deze vrijdag niet horen in de Pauluskerk waar het symposium werd gehouden. Wel zeiden verschillende genodigden af omdat ze bevreesd waren voor problemen. "En dat zal de komende tijd ook niet beter worden," aldus Mathieu Heemelaar (GroenLinks) die op eigen titel sprak. "Daar ben ik heel pessimistisch in."

bron: 'Pedofilie steeds verder in het verdomhoekje'; www.ad.nl/rotterdam/article1439835.ece; AD.nl; 15 juni 2007