Pedovervolging anno 2011

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Door: W. van Veen

Het was een troosteloze, regenachtige dag in juli toen een groepje opgewonden mensen de straat introk waar een bestuurslid van vereniging Martijn [betreft Marthijn Uittenbogaard] alsmede van de PNVD [deze is vorig jaar opgeheven], woonachtig is. Waarom deze mensen op weg waren naar de woning van deze man? Omdat deze man vindt dat jongeren vanaf twaalf jaar seksuele contacten mogen aangaan (ook met volwassenen). En dat in de toekomst mogelijk de leeftijdsgrens voor wat betreft het aangaan van seksuele contacten, helemaal moet worden afgeschaft. Maar ook vindt hij dat misbruik, zoals gedwongen contacten, en ook seks binnen een afhankelijkheidsrelatie verboden moeten blijven. En hij nodigt ons uit om hierover met hem te discussiëren omdat hij inziet dat veel mensen moeite hebben met zijn ideeën. Terzijde nog opgemerkt dat deze man geen strafblad heeft.

Het groepje opgewonden mensen stelde zich op voor het huis van deze man, ik zal het adres niet nog eens noemen omdat er sinds het protest tot twee keer [wel vaker] toe ramen bij deze man zijn ingegooid. Een demonstrant liep naar de voordeur en belde aan, enkele anderen liepen tegelijkertijd de voortuin in en gaven een paar klappen op het voorraam, weer een ander schreef het woord pedofiel op de deurpost. Staande in de voortuin van deze man werd door de organisator van het protest nog het een en ander aan strijdtaal tegen pedo's uitgeroepen. Ik zag de beelden op de regionale televisiezender en het gedrag van deze mensen kwam op mij over als agressief en bedreigend.

De volgende dag hoor ik de burgemeester van de stad waar dit voorval plaatsvond zeggen dat de demonstratie ordelijk was verlopen. De politie had niet hoeven ingrijpen.
Ik vraag mij af hoe lang het duurt voordat het eerste ME-busje de straat in komt rijden als je met zo'n honderd man voor het huis gaat staan van een burgemeester, in zijn voortuin leuzen gaat staan roepen en hierbij een paar ferme klappen op het voorraam geven? Waarom werd ik boos bij het zien van de televisiebeelden? Ik heb geen persoonlijke band met deze man, ik ben geen lid van Martijn en ook zal ik nooit stemmen op de PNVD.
Misschien kwam mijn boosheid voort uit mijn egoïstische aanname dat als vandaag hij wordt aangevallen om zijn ideeën, morgen misschien ik en mijn ideeën aan de beurt zijn. En volgens mij verkeert een samenleving zonder ideeën in een status quo. Er is geen ruimte voor mensen die anders denken dan de massa. De massa heeft de macht. Maar de massa bestaat uit meelopers. En meelopers, zoals het woord al zegt, kunnen geen richting geven aan hun eigen leven. Dus zijn ze genoodzaakt om hun macht uit te besteden aan hem of haar die hen het beste kan bespelen. Bij dit individu komt alle macht samen en het logische vervolg hierop is het ontstaan van een dictatuur, zoals de geschiedenis ons leert.
Of raakte ik gefrustreerd omdat deze mensen met hun actie de man en met hem alle mensen met pedoseksuele gevoelens, dwingen zich terug te trekken uit het maatschappelijke leven en in een sociaal isolement te gaan.

Leest u nog een keer de ideeën van deze man, zoals ik die in de eerste alinea heb samengevat vanuit de standpunten van zijn politieke organisatie. Is het nu echt zo gek om te stellen dat iemand van twaalf jaar of ouder zelf beslist met wie hij of zij een seksueel contact aangaat? Toen ik twaalf jaar was wist ik precies met wie ik wel of niet een seksueel contact wilde aangaan, ook al wist ik nog niet precies hoe dat contact eruit zou gaan zien. Of we in de toekomst de leeftijdsgrens helemaal moeten loslaten, daar wil ik nog wel een keer met de man over in debat. Dat misbruik van kinderen altijd strafbaar moet blijven, daarover ben ik het volkomen met hem eens.

bron: Artikel 'Pedovervolging anno 2011' door W. van Veen; NVSH Nieuwsbrief; november 2011