Pieter Omtzigt (CDA) & Tommy Wieringa (schrijver) over verbod Martijn

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Pieter Omtzigt [CDA]: "De rechter heeft geoordeeld dat pedofilie wordt verheerlijkt en gepromoot. Dat is altijd ons bezwaar geweest tegen pedofielenvereniging Martijn. Het is uiterst zeldzaam om een vereniging te verbieden en daar moeten we zeker niet lichtvaardig mee omspringen, maar het belang van het kind telt zwaarder."
"De vereniging is geen zelfhulpgroep. Ik heb in hun stukken gelezen dat het goed is voor het kind om jong seks te hebben. Dat zorgt ervoor dat de drempel omlaag gaat om dit soort dingen te doen. Van het vroegere bestuur van de vereniging was bijna iedereen veroordeeld voor zedendelicten."
"Tweehonderd kinderrechtenorganisaties uit de hele wereld hebben een petitie getekend, omdat ze het onacceptabel vonden dat Nederland deze club toestond. Als de Hoge Raad Martijn niet had verboden, zou Nederland zijn kinderen onvoldoende beschermen volgens internationale verdragen. Gelukkig is die schande ons bespaard gebleven."

Tommy Wieringa [schrijver]: "Het is een zwarte dag voor de rechtsstaat. Ik vind het een schandalige zaak dat het terrein van de fantasie strafbaar wordt gesteld. daden zijn strafbaar, gedachten niet. Die gedanken sind frei, dat is heel belangrijk. Het Openbaar Ministerie heeft daar niets mee te maken."
"Kinderen bescherm je bovendien niet met een verenigingsverbod. Nu gaat het ondergronds. De vereniging had daarnaast maar heel weinig leden, het was volstrekt marginaal. Waar hebben we het dan over?"
"Ik zie deze uitspraak als zedenpaniek. De onschuld van het kind is een van de laatste taboes. Burgemeesters willen geen pedofielen meer in hun gemeenten opnemen. Dat zou je moeten aanpakken."
"Ik heb zelf kinderen, maar dat maakt voor mijn mening niets uit. Natuurlijk is het weerzinwekkend als mensen de liefde bedrijven met kinderen. Dat is strafbaar. Maar de gevoelens zijn er. Deze club gaat over de vrijheid van gedachten en die zal ik te allen tijde verdedigen."

bron: Pieter Omtzigt (CDA) & Tommy Wieringa (schrijver); Krant onbekend; Waarschijnlijk: 20 april 2014