Politici schuldig aan stenen door ruiten

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Toen de PNVD keer op keer in 2006 en 2007 de politieke partijen mailden om zich eens publiekelijk uit te spreken tegen geweld aan hun adres deed geen enkele politicus dit. Terwijl bij Uittenbogaard thuis op zeven verschillende dagen de ruiten stuk gingen. Dit was vast vaker gebeurd wanneer de ramen meteen waren vervangen. Maanden had Uittenbogaard kapotte ruiten met slechts voorzetglas over de gaten. Zojuist is bij Uittenbogaard weer een steen door de ruit gegaan.

Politici en burgemeesters die bedreigd worden krijgen vaak extra stevige ruiten (betaald door de overheid?) in hun woning. Had men afgelopen twee weekenden en deze nacht met een 'anonieme auto' de wacht gehouden dan had de politie arrestaties kunnen verrichten. Had er een camerapaal gestaan dan hadden we betere beelden gehad. Politici en opiniemakers dienen zich uit te spreken als de vrijheid van meningsuiting hen lief is. Zo niet dan zijn het huichelaars.

Stenengooiers voelen zich gesterkt door de hetze van media en politiek van de laatste twintig jaar. Niemand - 1 schrijver uitgezonderd en dominee Hans Visser - neemt het ooit eens op voor de nieuwe zondebokken van onze samenleving. Naast Uittenbogaard en diens partner hebben buurtbewoners ook last van de aanvallen op Uittenbogaards woning.

bron: Persbericht 'Politici schuldig aan stenen door ruiten' door Martijn; Martijn.org; 23 juli 2011