Programma voor betere opsporing pedofiel op internet

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Tilburgse hoogleraren zijn betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw programma om online kinderlokkers op te sporen, te ontmoedigen en - bij herhaling - te kunnen vervolgen. Dat meldde universiteit van Tilburg woensdag. De onderzoekers werken samen met kinderhulporganisatie Terre des Hommes.

Het programma moet de opvolger worden van Sweetie1.0, een virtueel lokmeisje waarmee de afgelopen jaren al duizenden pedofielen werden opgespoord. Met de nieuwe methode - Sweetie2.0 - moeten potentiële daders eenvoudiger op internet kunnen worden getraceerd.

Veel pedofielen wanen zich online nog altijd onbespied. Het blijft eenvoudig om kinderen op internet voor seks te benaderen, weten Stefan Bogaerts, hoogleraar klinische forensische psychologie, en Bert-Jaap Koops, hoogleraar regulering van technologie.

bron: Artikel 'Programma voor betere opsporing pedofiel op internet'; www.refdag.nl/nieuws/binnenland/programma_voor_betere_opsporing_pedofiel_op_internet_1_895475; Reformatorisch Dagblad; 5 maart 2015