Protest tegen partij voor pedofielen zwelt aan

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

De protesten tegen de 'pedofielenpartij' voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD) zwellen aan. Rond het middaguur heeft zaterdag in Den Haag een grote demonstratie plaats op het Malieveld. Op twee internetsites steunen inmiddels ruim 90.000 mensen acties tegen de oprichting van de partij. Het initiatief voor de demonstratie komt van de Rotterdamse Y. van Hertum (52). Binnen een week na het bekend worden van de plannen van de NVD slaagde ze erin een manifestatie op touw te zetten. Van Herten had vrijdagavond de toezegging van "zeker duizend mensen" dat ze aanwezig zouden zijn bij de demonstratie. De Rotterdamse huismoeder vindt in de betoging een uitlaatklep voor haar woede over de oprichting van de politieke groepering. "Het gaat er bij mij niet in dat een partij wil bereiken dat kinderen voor hun twaalfde jaar kunnen kiezen of ze zich inlaten met seksualiteit." Van Herten wil bereiken dat de partij zichzelf ontbindt. "Vrijheid is een goed iets, maar je mag niet tornen aan de bescherming die jeugd nodig heeft." [...]

Van den Berg [bestuurslid partij] dook begin deze week onder, nadat bedreigingen aan zijn adres hem teveel werden. Dat gebeurde kort nadat hij in het televisieprogramma NOVA een toelichting gaf op de standpunten van de NVD. Daarin zei hij onder meer dat in Nederland een taboe ligt op pedofilie. Hij vindt dat kinderen "zelf kunnen aangeven of ze klaar zijn voor seks." Buren van de stacaravan in Oostvoorne die Van den Berg bewoonde, werden de afgelopen weken al lastiggevallen door jongeren die de NVD-voorman een lesje wilden leren.

Internetprovider Media Design, een dochter van zoekmachinebedrijf Ilse, heeft de site van de NVD inmiddels uit de lucht gehaald. [Deed de partij zelf n.a.v. een rechtszaak over de afkorting NVD.] Wel zijn elders op internet nog delen van het partijprogramma te lezen. Daaruit blijkt dat de NVD voorstander is van de legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, soft- en harddrugs en naaktloperij. Uiteindelijk wil de partij dat de gehele leeftijdsbarrière verdwijnt. Ook pleit de groepering voor meer inspraak van burgers, een compleet seculiere staat en onderwijs, de verwijdering van het huwelijk uit de wet en een verbod op vlees- en visconsumptie door mensen.

De partij kreeg de achterliggende weken forse kritiek uit binnen- en buitenland. Het onafhankelijke Tweede-Kamerlid Wilders stelde kamervragen over de kwestie.

bron: Artikel 'Protest tegen partij voor pedofielen zwelt aan'; www.refdag.nl/artikel/1263874/Protest+tegen+partij+voor+pedofielen+zwelt+aan.html; Reformatorisch Dagblad; 10 juni 2006