Seks het grote geheim
[Catherine Keyl:] Je zou het ook met baby's willen? ['Frits', een oudere pedo:] Nee vanaf een jaar of 4 zou dat eventueel... als dat kind vrijerig is en aanhalig is en zo. Dan voel ik en dan knuffel ik hem. Dat zou ik dan willen. [Keyl:] Ja ik moet er ook al niet aan denken dat een oude man een kind van 4 aan het betasten is. ['Frits':] Ja dat is het beschermingsinstinct van ouders want dat zijn mijn kinderen en een vreemde moet ervan afblijven. Ze zijn ook bang dat dat kind meer gaat trekken naar de vreemde toe. Zich meer aangetrokken gaat voelen tot die vreemde dan tot die eigen ouders. Dit is ook een kwestie van onbewuste jaloezie, dat element zit er ook in.
[Keyl:] Als ik nou zo naar je geluisterd hebt dan is het denk ik wel bijna onmogelijk om een seksleven te hebben. ['Frits':] Ja ik heb alleen seks met mezelf, letterlijk. Ik leef dus zoals een monnik nu. Omdat als ik contact met een kind zou hebben en dat kind vindt dat erg leuk en die gaat dat thuis vertellen dan raken die ouders in paniek. Dat kind raakt in grote verwarring. Dat kind moet getuigen voor de politie. Dat kind raakt helemaal gefrustreerd. Hij krijgt daardoor - volgen mij, mijn idee - psychische schade. En dat is volgens mij de hoofdoorzaak van de psychische schade waar telkens over gesproken wordt. En daarom onthoud ik me dus, noodgedwongen, van seksuele contacten met kinderen.
[Keyl:] Vind je het angstaanjagend dat mensen zo hard over pedoseksuelen oordelen? ['Arthur', jonge pedo:] Eerder dan angstaanjagend is het ongelooflijk triestmakend en deprimerend. Want met welke oplossingen - het wordt als oplossingen gezien - men aan komt dragen. Het gaat erom om de pedofiel of dan wel de praktiserende pedofiel, geheten pedoseksueel, uit te schakelen, te zorgen dat die er niet meer is. Maar het is een geaardheid die blijft komen. Het is niet iets als met de joden die je op een gegeven moment allemaal uitgeroeid hebt. Het is niet iets waar je een einde aan kunt maken.
[Keyl:] Hoe ziet jouw seksleven er op het ogenblik uit? ['Arthur' (C.C.):] Mijn seksuele leven bestaat uit af en toe homoseksuele contacten met volwassenen die mij niet bevredigen. Wel mijn nieuwsgierigheid maar niet mijn seksuele verlangens. Wat dat betreft is aftrekken het enige wat je kunt doen vanaf het moment dat dat begint op een jaar of twaalf, dertien. Het is volkomen gekmakend en deprimerend.
[Keyl:] De meeste mensen zeggen dit is zo walgelijk als een volwassene dat doet. [Frits Wafelbakker, seksuoloog:] [...] Omdat ze toch eigenlijk vinden dat een kind daar nog niet aan toe is. [...] Op een zeker ogenblik is een kind daar wel aan toe en dat is vaak vroeger dan dat ouders dat denken. Op het ogenblik schuift die leeftijd naar voren; waarin je zegt dat kan een kind zelf al willen meemaken. [Keyl:] Wat is volgens u de leeftijd waarop een kind dat aan kan? [Wafelbakker:] We hebben op het ogenblik gezegd; in de huidige wet geldt dat de leeftijd van 12 tot 16 is dat een kind toch eigenlijk de mogelijkheid moet hebben om seksueel zelf te bepalen wat het wil. Seksuele zelfbepaling noemen we dat. [Keyl:] Nou ja, nu willen ze die wet veranderen en zeggen van kinderen van 18... [Wafelbakker:] Ja er is de gedachte dat het toch weer naar boven zou moeten maar anderzijds zijn er andere mensen die zeggen het zou eigenlijk naar beneden moeten. Dus we wachten even op een goede discussie naar ik hoop.
bron: Uit het tv-programma 'Seks het grote geheim'; RTL4; 7 oktober 1999