Stop eigenrichting

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Stop geweld tegen o.a. mensen met een andere mening, tegen homoseksuelen en tegen politici. Vannacht (28 juli) werden de ruiten van onze woning met twee halve stoeptegels stukgegooid. Dit is al de zoveelste aanslag op ons. Er wordt geweld tegen mij gebruikt vanwege mijn mening. Wie voor de vrijheid van meningsuiting is en tegen geweld, tekent. Geweld moet stoppen.

PETITIE

Wij - burgers, waaronder politici, bekende Nederlanders & opiniemakers.

constateren - dat er in Nederland vaak sprake is van eigenrichting, tegen pedofielen, tegen homoseksuelen maar ook tegen politici zelf. Meningen moeten kunnen worden geuit zonder dat geweld je ten deel valt. En als iemand iets doet dat strafbaar is, is het een onafhankelijke rechter die oordeelt en eventueel een straf oplegt. Eigenrichting hoort niet thuis in een gezonde rechtsstaat.

en verzoeken - dat de overheid mensen met afwijkende of onwelgevallige meningen als ook mensen met een bepaalde seksuele voorkeur, een betere bescherming biedt, ook wat betreft hun woning.

bron: Petitie 'Stop eigenrichting' door Marthijn Uittenbogaard (bestuurslid Vereniging Martijn) & zijn partner; petities.nl/petitie/stop-eigenrichting; petities.nl; 28 juli 2011