Strijden tegen het pedohandboek

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Volgens [Yme] Drost is in elk geval één van de oude bestuurders weer actief op websites waarop pedofilie aangemoedigd wordt. Ook Marcel Jenninga vermoedt dat mensen die achter Martijn zaten nog steeds actief zijn. 'Justitie zou hen na het verbod in de gaten houden, maar dat gebeurt niet. Ik denk dat zij meer weten van het handboek, en ook van het anonieme Twitter-account van het Kinderbevrijdingsfront.' [...]

'Een fantast'
'Wat mij frustreert is dat Geert B. heeft verklaard dat hij lange tijd lid is geweest van de pedovereniging en dat hij tips heeft gekregen hoe hij in contact kan komen met meisjes,' vertelt Marcel Jenninga. 'Hij heeft van hen voorlichting gehad. Het lijkt of iedereen dat vergeten is. Het gaat allemaal gewoon door...' Uittenbogaard, voormalig voorzitter van Martijn, noemt Geert B. 'een fantast' [B.'s advocaat zei dat.] die bovendien 'nooit lid is geweest' van de vereniging. [De Minister van Justitie verklaarde dat in de Tweede Kamer.] Pedofilie aanmoedigen kan volgens hem niet, want het is een seksuele voorkeur die je wel of niet hebt. 'Pedoseksuele contacten worden pertinent niet aangemoedigd door Ad van den Berg, Norbert de Jonge of door mij.' Met het handboel voor pedofielen hebben ze niets te maken, zegt Uittenbogaard, met het Kinderbevrijdingsfront evenmin.'Het staat me tegen dat journalisten pedofilie altijd negatief benaderen, terwijl het op zich een positief iets is. De meeste mannen vallen op pubers.'

bron: Artikel 'Strijden tegen het pedohandboek - Geert B. en het pedohandboek' door Hendrik Jan Korterink; Nieuwe Revu, nr. 48; 27 november 2019[Tekst die journalist Korterink in eerste instantie mailde aan Uittenbogaard ter controle. Wat opvalt is dat hij het woord 'fantast' en de weerlegging van minister Opstelten toeschrijft in zijn uiteindelijke artikel (zie hierboven) aan Uittenbogaard, alsof dit slechts diens ontkenning betreft, in plaats van de bronnen te noemen, te weten: de advocaat van Geert B. en de Minister van Justitie.]

Yme Drost is letselschadespecialist. Hij staat Marcel en diens stichting juridisch bij. Afgelopen juni deed hij onder meer aangifte namens de stichting Strijd tegen Misbruik tegen twee oud-bestuurders van de in 2014 verboden Vereniging Martijn, van Marthijn Uittenbogaard. De drijvende krachten daarachter waren behalve Marthijn ook Norbert de Jonge en Ad van den Berg. Eén of meer van hen zijn weer op diverse websites actief waarop pedofilie aangemoedigd wordt. Verder probeert de Stichting het Handboek voor Pedofielen te laten verbieden. Marcel: "Ze gaan kennelijk gewoon door met wat ze bij de vereniging Martijn deden. Justitie zou hen na het verbod in de gaten houden, maar dat gebeurt dus niet. Ik denk dat zij ook meer weten van het handboek en het anonieme Twitteraccount van het Kinderbevrijdingsfront." Yme Drost: "Ik ben destijds opgetreden in het proces, namens de ouders. Er was toen een zitting bij de rechtbank in Zwolle. De officier van justitie zei letterlijk dat de dader tips had gekregen van de vereniging Martijn. Ik heb toen een brief geschreven naar het parket, dat ze actie moesten ondernemen om die vereniging te verbieden. In eerste instantie wilden ze er niet aan, maar onder druk van publiciteit is het uiteindelijk toch gelukt. Maar nu zijn ze kennelijk opnieuw bezig." In juni 2019 deed hij opnieuw aangifte. "Meerdere websites zijn onderling verbonden. Zo is de website martijn.nl gemaakt door Norbert de Jonge. Er staan links naar sites en platforms op YouTube, twitter. Bijvoorbeeld naar Brongersma.info en de Partij voor Naastenliefde en Diversiteit."

Het initiatief voor de aangifte kwam van Marcel Jeninga. "Ik had een Duitse website krumme13.org ontdekt. Die lijkt veel op die van Martijn en er staan links naar het pedomagazine Koinos (www.koinosmag.com) en de Stichting Amikejo. Die willen 'de schoonheid van jongens vanaf het begin van hun pubertijd vastleggen' en zichtbaar maken welke mogelijkheden er zijn voor jongens om zich te ontplooien en hoe ze daarin belemmerd worden door maatschappelijke omstandigheden." Er lopen rechtstreekse lijnen van Krumme naar Amikejo. Drost: "Je komt ook de naam van Marthijn Uittenbogaard weer tegen. Marthijn is gastredacteur van Koinos. De wederverkoper van de bladen is een bedrijf in de Warmoesstraat in Amsterdam, Wooden Shoe, dat op naam staat van Henri Castor Wenderhold." [Wenderhold-verhaal heeft het uiteindelijke artikel niet gehaald.]

De naam Wenderhold is niet onbekend: Jan Wenderhold (1940) was de oprichter van seksblad Chick. Andere bekende namen: [edit] uit [edit] en [edit] uit [edit]. [Voor het volk trouwens totaal onbekende namen.] Marcel: "In Koinos staat een artikel van Marthijn Uittenbogaard met als medeschrijver Anton Dautzenberg." A.H.J. Dautzenberg is een schrijver en journalist, die in 2011 lid werd van Vereniging Martijn, uit protest tegen wat hij noemt "de heksenjacht tegen pedofielen." Hij ondersteunt het gedachtegoed van de vereniging niet en verwerpt het uitoefenen van pedofiele handelingen, maar vindt dat mensen met pedofiele gevoelens hierover moeten mogen fantaseren en praten zonder te worden bedreigd of vervolgd. In 2013 vertegenwoordigde hij Vereniging Martijn in de rechtszaal. Marcel: "Wat mij frustreert is dat Geert B. heeft verklaard dat hij lange tijd lid is geweest van de pedovereniging, dat hij tips heeft gekregen hoe hij gevaarloos in contact kan komen met meisjes. Alleen meisjes uit de buurt benaderen, geen wildvreemde. Zo is het inderdaad gegaan volgens de officier van justitie tijdens de strafzaak. Hij heeft voorlichting gehad van de Vereniging Martijn over het wissen van sporen. Hij heeft verklaard dat hij na het misbruiken van S. [edit] en onze dochter de vagina's heeft gewassen. Het lijkt of iedereen dat vergeten is en het gaat allemaal gewoon door."[Reactie Uittenbogaard hierop:]

Geachte Hendrik Jan Korterink,

> twee oud-bestuurders-

Als Drost daarmee onder meer Norbert de Jonge bedoelt, dan klopt zijn bewering niet. Norbert de Jonge was nooit bestuurslid van Vereniging MARTIJN.

> Vereniging Martijn, van Marthijn Uittenbogaard.

Vereniging MARTIJN werd opgericht in 1982. Toen was ik tien jaar oud. De vereniging heeft in de loop der jaren tientallen bestuursleden gehad, waaronder Ad van den Berg en ik.

> Eén of meer van hen zijn weer op diverse websites actief waarop pedofilie aangemoedigd wordt.

Pedofilie is een seksuele voorkeur, die (dus) niet aangemoedigd kan worden, maar die men al of niet heeft. Pedoseksuele contacten worden pertinent niet aangemoedigd door Ad van den Berg, Norbert de Jonge of mij.

> Verder probeert de Stichting het Handboek voor Pedofielen te laten verbieden. Marcel: "Ze gaan kennelijk gewoon door [...]

U, Hendrik Jan Korterink, noemt hier een handboek en direct daarna plaatst u een citaat dat personen die bij Vereniging MARTIJN betrokken waren gewoon doorgaan. Hiermee wekt u bij de lezer de indruk dat er een connectie zou bestaan tussen het handboek en de personen. Ad van den Berg, Norbert de Jonge en ik zijn geen van allen auteurs van het handboek. Wij hebben niets met het handboek te maken.

> "Ik denk dat zij ook meer weten van het [...] anonieme Twitteraccount van het Kinderbevrijdingsfront.

Dit citaat werkt de indruk dat Ad van den Berg, Norbert de Jonge of ik het Twitteraccount gebruiken. Het is echter publiekelijk bekend dat de naam "Kinderbevrijdingsfront" en eventuele Twitteraccounts daarvan gebruikt worden door Nelson.
Bron: www.ad.nl/rotterdam/pedoclub-oogst-succes-met-flyeractie-in-rotterdam-slechts-een-iemand-riep-sterf~af81d83a/

> Yme Drost: "Ik ben destijds opgetreden in het proces, [...]

Drost spreekt hier over een proces tegen Geert B., dus niet over een proces tegen Vereniging MARTIJN. Het citaat van Drost en uw conceptartikel maken dit niet duidelijk.

> De officier van justitie zei letterlijk dat de dader tips had gekregen van de vereniging Martijn.

Dat is onjuist. Om te beginnen zei de OvJ dat de dader dit beweerde. Verder beweerde de dader dat bijna dertig jaar geleden. En tot slot was de dader een fantast.
Bron: www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/aangifte-tegen-vereniging-martijn~b909b50a/

> Zo is de website martijn.nl gemaakt door Norbert de Jonge.

Het is niet martijn.nl maar marthijn.nl (met een h), dus mijn persoonlijke website.

> "Er staan links naar sites en platforms op YouTube, twitter. Bijvoorbeeld naar Brongersma.info en de Partij voor Naastenliefde en Diversiteit.

Het is niet ongebruikelijk dat mensen op hun persoonlijke website links plaatsen naar hun eigen sociale media accounts en eigen websites.

> Drost: "Je komt ook de naam van Marthijn Uittenbogaard weer tegen. Marthijn is gastredacteur van Koinos.

Dit is onjuist. Een redacteur is iemand die berichten verzamelt en bewerkt voor publicatie. Ik heb nooit dergelijke activiteiten uitgevoerd voor Koinos. Koinos plaatste enkel een artikel van mij (en Anton Dautzenberg) dat eerder in de Volkskrant was gepubliceerd.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/aanklacht-om-tegen-martijn-ongefundeerd~b204e367/

> Marcel: "Wat mij frustreert is dat Geert B. heeft verklaard dat hij lange tijd lid is geweest van de pedovereniging, dat hij tips heeft gekregen hoe hij gevaarloos in contact kan komen met meisjes. Alleen meisjes uit de buurt benaderen, geen wildvreemde. Zo is het inderdaad gegaan volgens de officier van justitie tijdens de strafzaak. Hij heeft voorlichting gehad van de Vereniging Martijn over het wissen van sporen. Hij heeft verklaard dat hij na het misbruiken van S. [edit] en onze dochter de vagina's heeft gewassen. Het lijkt of iedereen dat vergeten is en het gaat allemaal gewoon door.

Marcel Jeninga zegt hier "het gaat allemaal gewoon door" nadat hij verhaalt over Geert B. die tips zou hebben gehad om kindermisbruik mogelijk te maken dan wel te verbergen. Daarmee werkt hij onjuist de indruk dat Ad van den Berg, Norbert de Jonge of ik zulke tips zouden (hebben ge)geven. U, Hendrik Jan Korterink, versterkt dit beeld middels uw conceptartikel voor Revu.

Al met al staat uw conceptartikel helaas vol met fouten.

groet,
Marthijn Uittenbogaard[En diezelfde dag ook gemaild aan Korterink:]

Subject: Geert B. was nooit lid van Vereniging Martijn

Handelingen 2e Kamer 29 Nov 2011

Minister Opstelten: Ik wil er nog wel concreter op ingaan. Mevrouw Arib en mevrouw Gesthuizen hebben gesproken over de tips en tricks, gegeven door Martijn. Wij horen dat vaker. Dat berust echter op een misverstand. Ik moet dat in alle eerlijkheid zeggen. Ik geef de feiten weer. Ik heb dit bij het Openbaar Ministerie laten navragen. De verdachte in een zedenzaak heeft in één van zijn verklaringen gezegd dat hij lange tijd lid is geweest van een pedo vereniging en dat hij daar tips heeft gekregen. De verdachte geeft in zijn verklaring niet aan van welke personen of bij welke gelegenheid hij die heeft vernomen. Hij verklaart wel dat hij geen lid is of is geweest van de vereniging Martijn. De politie en het Openbaar Ministerie hebben nooit dergelijke aanbevelingen of tips in enige publicatie aangetroffen of in hun checks kunnen constateren.
[bron:] zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20112012-29-24.html?zoekcriteria=3D3D%3fzkt%3dUitgebreid%26pst%3dParlementaireDocumenten%26vrt%3dMartijn%= 26zkd%3dAlleenInDeTitel%26dpr%3dAlle%26spd%3d20120513%26epd%3d20120513%26ve= rj%3d2011%26kmr%3dEersteKamerderStaten

Beweren dat Geert B. lid was van de Vereniging Martijn is dus feitelijk onjuist. Daarnaast is mondeling of schriftelijk de indruk wekken dat er op enigerlei wijze een link bestaat tussen hem en mij smaad/laster. Het is ook smaad/laster wanneer ik gekoppeld word aan het 'handboek voor pedofielen'.

groet,
Marthijn Uittenbogaard