Terugkeerverbod voor pedofielen bepleit

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) wil dat er een wettelijk terugkeerverbod komt voor veroordeelde pedofielen, om te voorkomen dat ze weer in de buurt komen te wonen waar ze slachtoffertjes hebben gemaakt. Wolfsen reageert daarmee op een schrijnend geval in zijn stad. Daar is de veroordeelde pedofiel R.F. (56) na zijn celstraf teruggekeerd naar zijn flat in de probleemwijk Overvecht.

De PvdA-bestuurder is woest dat de pedoseksueel in de flat nu regelmatig oog in oog komt te staan met het 5-jarige Marokkaanse jochie dat hij misbruikte en diens familie. Pas kort geleden werden hij en de woningcorporatie op de hoogte gesteld dat F., die al in kerst vrijkwam, terug is gekeerd naar zijn flat. "Ik vind dat het openbaar ministerie altijd de burgemeester in kennis moet stellen als iemand reeds is veroordeeld, maar ook als iemand wordt verdacht van pedofilie. Het is belachelijk dat je niets kunt doen en het slachtoffer wordt gedwongen te verhuizen. Dat is de omgekeerde wereld. De dader moet eruit in plaats van het slachtoffer", aldus Wolfsen vandaag in De Telegraaf.

Enkele van de eerste tien reacties:
1. euhmm.. met andere woorden we sturen hem naar een andere stad.. in ieder stadje een ander schatje? (Wat dacht je van doodschieten?)
2. Ik ben zwaar verbaasd dat die R.F. die ontmoeting met de familie van dat 5 jarig jochie dat hij misbruikt heeft overleefd heeft!
3. Ik weet wel een andere oplossing om er voor te zorgen dat ze niet terugkomen, maar als ik dat hardop zeg ben ik te gewelddadig.
4. Gewoon dumpen op Rottumerplaat, die klootzakken.
5. De fik in die gast. En waar moet hij anders heen? Nu is hij wel bekend in de buurt...

bron: 'Terugkeerverbod voor pedofielen bepleit' door Rob (R@b); frontpage.fok.nl/nieuws/98854; FOK.nl; 12 september 2008