Tien jaar geleden werd ik ontslagen omdat ik mij openlijk als pedofiel profileerde

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Tien jaar geleden (!) werd ik ontslagen omdat ik mij openlijk als pedofiel profileerde. Ik oefende een beroep uit dat NIETS, nul komma nada, en zelfs in de verste verte ook maar iets, direct of indirect, met kinderen te maken heeft. Daarom heb ik destijds de reden voor ontslag (verstoorde arbeidsverhoudingen) juridisch aangevochten.

Tevergeefs. Na dik 3,5 jaar procederen bij de gangbare juridische instanties in Nederland kon mijn advocaat niet anders dan mij te adviseren 'dan maar in beroep te gaan bij de Europese Commissie voor de mensenrechten'. En dat was aan mij, na alle voorgaande ellendige rechtszaken, net effe teveel gevraagd. Zowel qua kosten als qua bereidheid om je nek uit te steken. Het "sterkste" argument dat ik en mijn advocaat in het hele proces gehoord hebben luidde: sommige mensen met wie U samenwerkt hebben zelf ook kinderen en alleen al daarom is het terecht dat deze andere werknemers niet meer met U willen samenwerken. Omdat U ruiterlijk toegeeft pedofiel te zijn kan het hen niet worden kwalijk genomen dat zij tegen U ageren. U bent dus degene die de arbeidsverhoudingen verstoord. (.. doh, blegh ..)

Mijn persoonlijke conclusie: discriminatie van pedofielen is juridisch toegestaan. Sindsdien houd ik mijn kop; mijn ouders hebben mij ooit nog verteld over de jodenvervolging in WO2...

bron: 'Duif'op JongensForum; www.jongensforum.net/messages/164031.shtml; JongensForum.net; 19 juni 2006