Uittenbogaard vindt dat kinderen zelf mogen bepalen met wie ze omgaan en met wie ze seksuele relaties hebben

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

De strijd is wat hem [Marthijn Uittenbogaard, bestuurslid Martijn] betreft pas gestreden als "alle zedenwetten zijn afgeschaft en seksualiteit niet langer wordt gebruikt om de sociale orde in stand te houden". Hij vindt dat kinderen zelf mogen bepalen met wie ze omgaan en met wie ze seksuele relaties hebben. "Nu worden kinderen veel te veel van volwassenen afgeschermd. Ze gaan naar school en misschien naar een vereniging, alles heel zakelijk en afstandelijk. Een pedofiele relatie zit er daardoor niet in."

[Ricardo] Hunefeld [ex-bestuurslid Martijn] knikt. "Ouders beschouwen kinderen als hun eigendom", zegt hij, en neemt nog een slok bier. "Terwijl ze eigenlijk van iedereen zijn." Zelf groeide hij op in internaten. "Op zeven- of achtjarige leeftijd had ik mijn eerste seksuele contacten met andere jongens, ik denk dat ik daardoor nu zo ruimdenkend ben."

bron: Artikel 'Kinderen zijn eigenlijk van iedereen - De vereniging Martijn probeert pedofilie al 29 jaar geaccepteerd te krijgen, maar stuit juist op steeds hardere weerstand' door Joris van Castricum; Artikel verscheen later met enkele verbeteringen ook in NRC Handelsblad; NRC Next; 6 juli 2011