Verbazingwekkend hoe ontzettend negatief mensen zijn

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Verbazingwekkend hoe ontzettend negatief mensen zijn. Als je de lijn die vele reacties lijken te volgen doortrekt kom je uit bij jodenvervolging, heksenjacht, inquisitie, klu klux clan [Ku Klux Klan]. Het zijn vergelijkbare taferelen alleen nog tot nu toe blijft dit ietwat beschaafder.

Hoewel ik het met diverse standpunten van deze partij totaal niet eens ben, denk ik dat de mensen van de PNVD, mits rationeel bekeken, wel een punt hebben. Nog geen 5 jaar geleden was de Nederlandse wet ruimer van geest. Mochten minderjarigen seks zoeken met volwassenen (let wel, vanuit die optiek gezien, niet andersom). Toen was er een klachtvereiste dat er slechts vervolgd zou worden als een van beide partijen het contact in enige mate ongewenst vond. Laat ik overigens vooropstellen dat ik totaal verafschuw dat er mensen zijn die kinderen misbruiken. In economisch opzicht, sociaal, religieus of seksueel.

Nu is het, zelfs als een kind seksueel contact zelf opzoekt, in welke vorm dan ook, strafbaar. Zelfs matig verstandelijk gehandicapten die totaal geen idee hebben van de afgesproken gedragscodes kunnen daar de dupe van worden. Daar hebben ze bij de PNVD een punt. Aan de andere kant zijn de mensen van de PNVD op dit moment hun tijd vooruit en lijken ze niemand te hebben die communicatietechnisch hun kan ondersteunen. Nederland is er op dit moment totaal niet rijp voor getuige de reacties op elk bericht en de uiterst tendentieuze wijze waarop alle media, inclusief dit (eerder toch voorzichtig positief zijnde) mediabedrijf. In die zin zullen ze zeker het onderspit delven tenzij ze een heel erg lange adem weten op te brengen. Want vechten tegen angstgevoelens is een heel erg moeilijke strijd.

bron: Reactie van 'andere blik' op www.sleutelstad.nl/artikel/9474; Sleutelstand.nl; 29 augustus 2006