Uittenbogaard: 'Omtzigt strijdt juist tegen kinderrechten'

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Naar aanleiding van het artikel 'Pedoclub aangepakt' op de voorpagina van het Hengelo's Weekblad van vorige week, voelt Marthijn Uittenbogaard zich geroepen te reageren. Uittenbogaard is het in Hengelo woonachtige bestuurslid van Pedofielenvereniging Martijn.

"In uw artikel staat dat de Vereniging Martijn volgens CDA'er Omtzigt 'tips geeft hoe ze bijvoorbeeld het beste kinderen kunnen benaderen'. Dit is niet waar."

Uittenbogaard schaart alles wat de club doet en zegt onder de vrijheid van meningsuiting: "De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging zijn zeer belangrijke fundamenten van een democratische rechtsstaat. Toen de nationaal-socialisten in Duitsland aan de macht kwamen was een van de eerste zaken die ze deden het verbieden van homoverenigingen en seksuele hervormingsverenigingen.

Pieter Omtzigt en zijn partij strijden juist tégen kinderrechten", aldus Uittenbogaard, daarbij verwijzend naar de zaak Mauro. "De Vereniging Martijn strijdt vóór kinderrechten: geef kinderen meer vrijheid."

bron: < Uittenbogaard: "Omtzigt strijdt juist tegen kinderrechten" >; Hengelo's Weekblad; www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1998784; 1 november 2011